20 Ağustos 2020 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2020 15:47

Kadıköy'de bir kadına sert müdahalede bulunarak gözaltına alan 2 polise uzaklaştırma

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı için bir kadına sert müdahalede bulunarak gözaltına alan 2 polis görevden uzaklaştırıldı.

Ekran görüntüleri, Twitter'da paylaşılan videodan alınmıştır. 

Paylaş

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de koronavirüs denetimleri sırasında bir kadına sert bir şekilde mücadahalede bulunarak gözaltına almaya çalışan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. 

Dün Kadıköy'de maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulan Rana B. polislerin sert müdahalesiyle karşılaştı. Rana B. gözaltına alınırken, çevredeki vatandaşlar polise tepki gösterdi.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

"Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Görevli memura hakaret" gerekçesiyle emniyette ifade veren Rana B. ifadesinde Söğütlüçeşme Caddesinde yürürken sigara içtiği için maskesinin çenesinde olduğunu, polis memurlarının kendisini "Sen gel bakalım buraya" şeklinde çağırdığını, yanında kimliği olmadığı için İstanbul kartını gösterdiğini belirtti. Polislerin kendisine "900 TL ceza yedin, ödersin" dediğini kaydeden Rana B. arkadaşıyla birlikte polislerin yanından uzaklaştığını sonrasında polislerin kendisini tekrar çağırdığını ifade etti. Rana B. o sırada çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını söyleyerek cezaya itiraz ettiğini kaydetti. Polislerin gözaltına almak istediği Rana B. buna itiraz ettiğini ve yürümeye başladığında ise polis memurunun kendisini yere düşürdüğünü ve yerde sürüklediğini belirtti.

Polis memurlarından şikayetçi olan Rana B. ve Zeynep K. emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

VALİLİK POLİSLERİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞINI DUYURDU

İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yapmış, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Valilikten yapılan açıklamada, "Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.  Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'den "eğitim" raporu: Maske ve temizlik yetmez, 57 bin dersliğe ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Bodrum katında yaşayan 13 işçiden 3'ünün Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa