CPS işçileri düşük zam dayatmasına karşı grevde: İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz

Tuzla’da düşük zam dayatmasına karşı greve çıkan CPS işçileri, grevlerinin 4. gününde Evrensel’e konuştu.

31 Ağustos 2020 12:32
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ağustos 2020 17:35
Paylaş

Sırma DOLAR
İstanbul

İstanbul Tuzla Serbest Bölge’de faaliyet yürüten DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv’de düşük zam dayatmasına karşı greve çıkan işçiler dördüncü günü geride bıraktı. Patronun yüzde 5’lik zam dayatmasına karşı yüzde 25 talep eden CPS işçileri insanca yaşanacak bir ücret talep ettiklerini söyledi.

Grevin 4. gününde patronun talebi üzerine sendika yönetimi, işçi temsilcileri ve patron arasında bir görüşme yapıldı. Görüşme yapıldığı sırada işçilerin fabrika önünde bekleyişleri de devam etti.

Fabrika önünde konuştuğumuz bir kadın işçi 4 yıldır sendikalı olmak için uğraştıklarını ve sözleşme imzalayacak noktaya geldiklerini ifade etti. Ancak patronun, işçilerin taleplerini görmezden geldiğini belirten işçi, “Hem pandemi hem de krizin etkisi ile aldığımız ücretlerin bir değeri kalmadı. Bu nedenle insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” dedi.

Bir diğer işçi ise kısa çalışma ödeneği ve esnek çalışma nedeni ile zaten tam ücret alamadıklarını ve mağdur olduklarını ifade ederek, “Geçinmek için kredi kartına yükleniyoruz. Artık kartlarımızda limit kalmadı” diye konuştu.

Bir diğer işçi ise şunları söyledi:

“Biz dört yıldır sadece kendi mücadelemizle ilgilenmedik. Başka işçi arkadaşlarımızın grev ve direnişlerine de destek olduk. İzmir’de direnen işçi arkadaşlarımıza da desteğe giderek dayanışmamızı gösterdik. Şimdi aynı dayanışma ve desteği kendimiz için de görmek istiyoruz. 4 gündür bizlere ziyarete gelen ve sosyal medyadan dayanışmasını ileten herkese teşekkür ediyoruz. Bu dayanışma sayesinde yalnız olmadığımızı gördük.”

İşçilerle dayanışmak için gelen ziyaretçilerin fabrikanın bulunduğu Serbest Bölge’ye alınmaması da dikkat çekti.

Görüşme ve bekleyiş sürerken işçiler görüşme sonuç çıkana kadar kadar fabrikayı terk etmeme kararı aldılar.

ÖNCEKİ HABER

Araçla seyir halinde yanındaki kadını öldürüp trafik kazası görünümü vermeye çalıştı

SONRAKİ HABER

Hastanede yer yok denildi, 75 yaşındaki Kovid-19 hastası evinde öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa