6 Ekim 2020 12:40

CHP Milletvekili Murat Emir: 160 milyon dolarlık EBA kredisi nereye gitti?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, anlık olarak yalnızca 1 milyon öğrencinin giriş yapabildiği EBA ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yazılı soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Murat Emir: 160 milyon dolarlık EBA kredisi nereye gitti?

Fotoğraf: Evrensel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Eğitim Bakanlığınca uzaktan eğitim için kullanılan ancak milyonlarca öğrencinin altyapı yetersizliği nedeniyle giriş yapamadığı EBA sistemini gündeme getirdi. Emir, anlık olarak yalnızca 1 milyon öğrencinin giriş yapabildiği sistemle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yazılı soru önergesi verdi.

Emir, Dünya Bankası'ndan alınan 160 milyon dolarlık krediyi hatırlatarak "Dünya Bankası ile 'Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi' kapsamında 160 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalanırken Bakan Selçuk, projenin 31 Ağustos günü başladığını ilan etti. Ancak o tarihten bu yana proje ve sözleşmesi imzalanan kredi tutarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmedi. EBA sistemi, sık sık kapasite sorunlarıyla gündeme geliyor. Kredi alındı ancak, halen bir gelişme yok" dedi.

"YETERLİ KAPASİTEYE NE ZAMAN ULAŞILACAK?"

Emir, Bakan Selçuk'a şu soruları sordu:

“DB tarafından onaylanan kredi tutarı olan 160 milyon doların tamamı MEB’e aktarılmış mıdır? DB’dan 160 milyon dolarlık bir finans desteği sağlanmasına karşın, halen EBA sisteminde neden bir iyileştirilmeye gidilmemiştir? EBA sisteminin kullanıcı kapasitesinin ne kadar artırılması planlanmaktadır ve mevcut sistem, yeterli kapasiteye ne zaman ulaştırılacaktır?" (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et