CHP’li Arı: Ekonomi borç batağında, borçlanma yetkisi ikiye katlanıyor
CHP Milletvekili Cavit Arı, torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisinin 2 katına çıkartıldığını belirterek, "Bu kötü gidişat tamamen kötü yönetimden kaynaklanmaktadır" dedi.
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün görüşülen torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisinin 2 katına çıkartıldığını belirterek; “Damada bırakılan ekonomi borç batağında, borçlanma yetkisi ikiye katlanıyor” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün görüşülen torba kanun teklifine son anda eklenen maddeyle borçlanma yetkisinin 2 katına çıkartıldığını belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı; “Mevcut durumda Bakan ve Cumhurbaşkanının yetkisiyle 154 milyara kadar çıkabilen 2020 yılı borçlanma yetkisi 2 katına çıkartılarak 308 milyara yükseltilmektedir. 2019 yılı Aralık ayında 2020 Yılı Bütçe Kanunu üzerine genel kurulda yaptığım konuşmamda söylemiştim. Böylesine kötü yönetilen bir ekonomide öngörülen bu bütçe açığı ve borçlanma rakamının çok daha fazla olacağı ve 220 milyara bulabileceği idi. Ancak şimdi görüyoruz ki benim tahminim de çok iyimser kalmıştır” dedi.
“ÜLKE EKONOMİSİ MAALESEF BORÇ BATAĞINDADIR”
Bütçe komisyonuna getirilen son dakika teklifinin ekonominin kötüye gittiğinin resmi ilanı olduğunu ifade eden Arı şunları söyledi; “Kanuna aykırı fiilen borçlanma limiti aşılmıştır. Şimdi bu limite uygun kanun çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu kötü gidişat tamamen kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Korona sürecine ve beklenilmeyen dış gelişmelere bağlanması kesinlikle doğru değildir. 2019 da biz bunları söylediğimizde Pandemi süreci ve diğer gelişmeler yoktu. Şu saat itibariyle de dolar kuru 7,90’ı geçmiştir.” (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et