14 Ekim 2020 11:32

Petrol-İş'ten grev yasağına tepki: Keyfi ve hukuksuzdur, mücadelemiz sürecek

Petrol-İş Mersin Şubesi Soda Sanayi A.Ş.’de TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine alınan grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mersin ve Adana'da Petrol-İş’in örgütlü olduğu Şişecam A.Ş.’ye bağlı soda, krom ve tuz işletmeleri işçilerinin aldığı gev kararının yasaklamasına tepki gösteren Petrol-İş Mersin Şubesi, kararın TİS hakkını ortadan kaldırdığını söyledi.

Petrol-İş Mersin Şubesinin yaptığı basın açıklamasına Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Türk-İş İl Temsilciliği, DİSK/Genel-İş ve Emek Partisi de destek verdi.

Bu kararın ülkedeki grev hakkının yanı sıra toplu iş sözleşmesi hakkını da ortadan kaldırdığını dile getiren Erçin Çulcu, “İşçiler, grev yasakları ve taraflarca anlaşma sağlanmadığı takdirde bu grev erteleme kararları ile nihayetinde Yüksek Hakem Kurulu (YHK) prosedürüne mahkum edilmektedir. Yasalar ve prosedürler, işverenler lehine çalıştırılmaktadır. Oysa grev ve toplu sözleşme bir haktır” dedi.

Açıklamada söz alan Türk-İş İl Temsilcisi İrfan Gültekin de “Bu fabrikaların yaptıkları kendi çıkarları ve menfaatleri içindir. İşçilerin en son silahı grevdir. İşçinin tek dayanağıdır. Orada da eğer durduruluyorsa demek ki gözden çıkarılmıştır” dedi.

DİSK/Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy da “Bizler demokrasi güçleri ve sendikalar olarak emekten ve Petrol-İş Sendikasından yana olacağız. Nerede olursa olsun, hangi işyerinde hangi işçiye haksızlık yapılıyorsa onların destekçisi olacağımızı ve her zaman yanında olacağımızı, sermayeden yana değil işçiden yana tutum sergileyeceğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mahmut Sümbül de pandemi koşullarının fırsata çevrilerek işçi ve emekçilerin haklarının gasbedildiğini belirtirken, platform bileşenlerinin işçilerin ve üyesi oldukları Petrol-İş’in yanında olduklarını, sınıf dayanışmasını devam ettireceklerini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devrimci Gençlik yöneticisi Ekrem Ekşi anıldı: 40 yıl geçti, davasının peşindeyiz

SONRAKİ HABER

HDP: Antifaşist blok için olağanüstü çaba içine gireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa