Hakları için Gebze'den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Ankara'ya ulaştı
Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ve sendika yöneticileri Ankara'ya ulaştı.
İLGİLİ HABERLER
![Dün polis zoruyla engellenen metal işçileri Ankara yürüyüşlerine bugün başladı](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/173627.jpg)
Dün polis zoruyla engellenen metal işçileri Ankara yürüyüşlerine bugün başladı
![Metal işçilerinin Ankara yürüyüşü engellendi, 97 kişi gözaltına alındı](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/173573.jpg)
Metal işçilerinin Ankara yürüyüşü engellendi, 97 kişi gözaltına alındı
Gebze’de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri bugün Ankara’ya geldi. İşçiler dün Ankara’ya yürümek istediklerinde polis tarafından engellenmiş ve gözaltına alınmışlardı.
Ankara’da önce Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Ankara Ofisi’ne giden işçiler burada sorunları anlattı. Görüşmenin ardından Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan açıklama yaptı.
Serdaroğlu, 3 fabrikada aylardır yaşanan sorunları anlattıklarını belirterek konuya ilişkin bir dosya sunduklarını söyledi. Sorunların çözümü noktasında olumu bir görüşme olduğunu ifade eden Serdaroğlu, ILO’dan bu süreci hassasiyetle takip etmelerini istediklerini söyledi.
ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ise işçilerin sendikal haklar için verdiği mücadeleyi yakından izlediklerini belirterek, “Örgütlenme en temel çalışma haklarından bir tanesi. Örgütlenme olmadan haklarınızı savunmanız mümkün değil. Bu hak Türkiye'nin de taraf olduğu ILO sözleşmelerinde garanti altına alınmış bir hak. Bu hak salgın koşullarında da geçerlidir. ILO olarak bu dosyayı gerekli mercilere ileteceğiz” dedi.
Birleşik Metal İş üyeleri, ILO'nun ardından yetkililer ile görüşmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gitti. (Ankara/EVRENSEL)
EVRENSEL'İNMANŞETİ
![Çayırhan işçileri özelleştirmeye karşı Ankara’ya yürüyor: Bu zehri içmeyeceğiz](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/284206.jpg)
Çayırhan işçileri özelleştirmeye karşı Ankara’ya yürüyor: Bu zehri içmeyeceğiz
Çayırhan santralinde ve madeninde çalışan işçiler, özelleştirmeye karşı yeniden Ankara yolunda. İhale şartnamesinde yapılan birkaç değişikliğe kanmayacaklarını söyleyen işçiler, özelleştirmeden tamamen vazgeçilmesini istiyor. İşçiler emekten yana tüm kesimleri dayanışmaya çağırıyor.
![Foçalılar taş ocakları için ayağa kalktı: Mahkeme kararlarını uygulayın](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/284291.jpg)
Foçalılar taş ocakları için ayağa kalktı: Mahkeme kararlarını uygulayın
![“Türk futbolunda satılan tek şey, düşmanlık”](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/284078.jpg)
“Türk futbolunda satılan tek şey, düşmanlık”
![Danıştay 4. Dairesi Kaz Dağı’ndaki doğa talanın yolunu açtı](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/284249.jpg)
Danıştay 4. Dairesi Kaz Dağı’ndaki doğa talanın yolunu açtı
![‘Sokak hayvanlarını toplayın’ yazısına tepki: Karar politiktir, belediyelere aba altından sopa göstermektir](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/268054.jpg)
Evrensel'i Takip Et