26 Aralık 2020 23:19

Etimesgut'ta belediyenin sağlık merkezi kapanmayla karşı karşıya

Ankara’nın Etimesgut İlçesi’nde belediyeye bağlı olarak çalışan ve yoksul kesimin yoğunlukla yararlandığı tıp merkezi kapatılma ile karşı karşıya.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cansu ERTAŞ
Ankara

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde belediyeye bağlı olarak çalışan ve yoksul kesimin yoğunlukla yararlandığı tıp merkezi kapanmayla karşı karşıya. 2016’da yayımlanan kararnameyle emekli olan doktorların kamuda çalışması yasaklandı ve tıp merkezinde çalışan 20 civarındaki uzman doktorun emekli olması ve Sağlık Bakanlığı tarafından yeni atama yapılmaması durumunda merkez kapatılacak. Etimesgut’ta bu tıp merkezi dışında Kovid dışı hastaların erişebileceği başka bir sağlık merkezi yok. Tıp merkezi, 600 bin nüfuslu ilçede her gün 600’den fazla kişiye yılda ise 90 bin kişiye ücretsiz hizmet veriyor. Pandemi döneminde ise 45 bin hasta merkezin sağlık hizmetinden yararlanmış.

BELEDİYE: HALK MAĞDUR OLACAK

Etimesgut Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Sağlık İşleri Müdürü Cemal Satılmış, daha önce çoğunluğu emekli olan uzman hekimleri malzeme alımı ve ihale yoluyla çalıştırdıklarını anlattı. Ancak eylül ayında belediyeye gelen yazıyla buna devam edemeyeceklerinden dolayı Sağlık Bakanlığına uzman hekim atanması için başvuruda bulunduklarını anlatan Satılmış, 3 aydır başvurunun sonucunu beklediklerini söyledi. Sağlık Bakanlığının yayımladığı genelge sebebiyle de yatay geçişle uzman hekim getiremediklerini belirten Satılmış, “Merkez kapatılırsa ilçe halkı mağdur olacak. Buna acil çözüm bulunmalı” dedi.Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç da ilçenin sosyoekonomik olarak zayıf olduğunu belirterek, “Pandemi sürecinde bizim için önemli olan halkın ücretsiz ve ulaşılabilir sağlık hizmetine sahip olabilmesidir. İlçe halkı için önemli bir noktada olan bu tıp merkezi kapatılmamalıdır. Özel sağlık merkezlerinde emekli hekimlerin çalışması sorun değilken devlet için de sorun olmaktan çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Savcının kanaati değişmedi: İstismar sabit, sanık cezalandırılmalı

SONRAKİ HABER

Elazığ’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa