07 Ocak 2021 11:22

Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçileri toplu sözleşme talepleri için eylemde

Genel-İş üyesi Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçileri, aylardır karşılanmayan toplu sözleşme talepleri için eylemlere başladı. Çok sayıda noktada basın açıklamaları yapıldı.

Fotoğraf:Evrensel

Paylaş

DİSK/Genel-İş Trakya Şube üyesi Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçileri talepleri doğrultusunda toplu sözleşme imzalanması için ıslıklı ve alkışlı protesto ile basın açıklaması yaptı. İşçiler işyerlerinde mesai başlarken süreci protesto etti. Ardından kent merkezinde ve Belediye önünde de basın açıklamaları yapıldı.

Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçileri KHK ile belediye şirketlerine geçirildiklerinde yüzde 4’lük zamma mahkum edildiklerini belirtti. Lüleburgaz Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerin başladığını ancak 7 Ekim 2020’den bu yana anlaşma sağlanamadığını belirten işçiler, “Biz artık açlık sınırı seviyesinde yaşamak istemiyoruz. Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli’nin artık bizleri gerçek personeli gibi görmesini ve bu şekilde davranmasını bekliyoruz. Bir an önce insanca yaşanacak bir ücret ve toplu iş sözleşmemiziz imzalanmasını bekliyoruz” dedi.

Personel AŞ işçileri, “Eğer bir an önce toplu sözleşmemiz bizlerin yüzünü güldürecek, evimize götüreceğimiz ekmeğimizi büyütecek şekilde imzalanmaz ise bu işyerinde çalışma barışı bozulacak ve bunun da sebebi sayın başkan ve yönetimi olacaktır. Bugün yaptığımız bu uyarı dikkate alınmaz ise sendikamız önderliğine iş yavaşlatma, iş bırakma gibi eylemler ile hakkımızı arayacak ve greve gitmekten de geri durmayacağız. Buradan belediye yönetimini son kez uyarıyoruz; bizleri sokağa itmeyin ve hakkımız olan toplu sözleşmeyi bir an önce imzalayın” dedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aylin hocaya mektup

SONRAKİ HABER

FBI, ABD Kongresinin basılmasıyla ilgili soruşturma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa