26 Ocak 2021 15:06

Tunus'ta gözaltına alınanların serbest bırakılması talebiyle eylem düzenlendi

Tunus'ta iş, ekmek, özgürlük ve yolsuzlukların son bulması talebiyle sokağa çıkan ve "yağma" suçlamasıyla gözaltına alınan yüzlerce kişinin serbest bırakılması için başkentte protesto düzenledi.

Tunus'ta 17 Ocak'ta gerçekleşen eylemlerde çatışma yaşanmıştı | Fotoğraf: Yassine Gaidi/AA

Paylaş

Tunus'ta iş, ekmek, özgürlük ve yolsuzlukların son bulması talebiyle geçen hafta düzenlenen gösterilere katılan yüzlerce kişi, İçişleri Bakanlığı tarafından "yağma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Bakanlık gözaltına alınanların sayısının 632 olduğunu öne sürerken kitle örgütleri en az bin kişinin gözaltında olduğunu duyurdu. Bugün, gözaltına alınanların serbest bırakılması talebiyle başkentte eylem düzenledi.

Başkente bağlı Aryana vilayetindeki Hay et-Tedamun mahallesinde toplanan yüzlerce Tunuslu, kabine revizyonu için güvenoyu oylaması oturumunun gerçekleştiği parlamentoya yürüdü. Anadolu Ajansının aktardığına göre "Dayanışma ayağa kalk", "Gözaltındakileri serbest bırak", "İş, özgürlük ve milli onur" yazılı pankartlar taşıyan Tunuslular ile parlamento çevresinde barikat kuran güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Öte yandan, ülkenin batısındaki Kasrin vilayetine bağlı başkente yaklaşık 3 saat mesafedeki Sbitla beldesinde, geçen haftaki protestolarda yaralanan bir göstericinin dün ölmesi üzerine gösteriler düzenlendi. Ordu birliklerinin de belli noktalarda konuşlandığı belirtilen kentte, güvenlik güçleriyle kentteki ana yolları trafiğe kapatan Tunuslular arasında sert çatışmalar çıktı. Polisin göz yaşartıcı gazına Tunuslular taş ve sopalarla yanıt verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'e verilen cezalara karşı okurlarımızın dayanışma ilanları-26 Ocak 2021

SONRAKİ HABER

ABD Senatosu, Dışişleri Bakanlığı görevine Antony Blinken’in gelmesine onay verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa