31 Ocak 2021 22:12

Bir yıl ve teşekkürler

Birkaç hafta ya da birkaç ay sürmesini düşündüğüm “Sağlığın Güncesi” köşesi, tam 52 hafta sürdü. Sağlıkta yazacak o kadar çok alan, çalışanların da o kadar çok sorunu var ki.

Fotoğraf: rupixen/Pixabay

Fatih Sürenkök
Fatih Sürenkök

Tam bir yıl önce sevgili yol arkadaşım, il başkanımız Emine Uyar’ın isteği üzerine, gazetemizin Ege ekinde, haftada bir köşe yazısı yazma fikrini kabul etmiştim. Açıkça söylemek gerekirse, belki birkaç hafta sürebileceğini düşündüğüm ve nasıl yazabileceğimi bilemediğim bir durumdu. Beceremeyeceğimi hissediyordum. Ben yazmayı değil, konuşmayı yapardım. Emine Başkan da ilk hafta beni rahatlatmak için, “Merak etme, röportaj yaparız, sen konuşursun biz yazarız” dedi. Gerçekten de ilk hafta öyle oldu.

Bana göre hiçbir şeye de benzemedi. Ama Emine Başkan ısrarla; bu işi gayet iyi yaptığımı söyleyerek, beni yüreklendiriyordu. Her hafta yazıyı önce Emine başkana gönderiyordum, o da her seferinde çok beğeniyordu. Tabi ki yazıyı önce sevgili eşim Zerrin Sürenkök de kontrolden geçiriyordu. Kontroller bununla kalmıyordu. Gazetemizde Eda Aktaş’ın eline geçmeden önce yoldaşlarım Hülya Baran Ulaşoğlu, Başak Edge Gürkan, Vildan Akçakaya İnan ve Hava Akcan tarafından da kontrol edilerek, düzeltiliyordu. Yani bu yazılar sizin önünüze gelmeden önce, arkadaşlarımızın emek ve dikkatlerinden geçiyordu.

Sonuçta birkaç hafta ya da birkaç ay sürmesini düşündüğüm “Sağlığın Güncesi” köşesi, tam 52 hafta sürdü. Sizler desteklediniz, arkadaşlarım moral verdi, ben de karınca kararınca yazdım. Konu bulamam, yazamam diye düşündüm. Ama Sağlık Bakanlığı o kadar çok konu yarattı ki. Yazsak da yetişemedik, sağlığın güncesine. Yazsak da Bakanlığa anlatamadık, sağlık çalışanların sorunlarını. Sağlıkta yazacak o kadar çok alan, çalışanların da o kadar çok sorunu var ki.

Evet dostlar, yol arkadaşlarım; işte böyle bir yıl geçti. Bolca sürc-ü lisan ettiğimin farkındayım. Acemiliğime ve yoldaşlığıma verip, affedin. Sizlere verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. Bir büyük teşekkürü Emine başkanıma gönderiyorum. Her hafta ki, bu hafta da geç saatlere kadar beni bekleyen sevgili Eda’ya, eşim Zerrin’e, yoldaşlarım Hülya, Edge, Vildan, Hava, Rukiye Çakır ve Hasan Hüseyin Evin’e destekleri ve yürekleri için çok teşekkür ederim. Tahammül edebilirseniz nice yıllara. Sağlıkla kalın.

Reklam
YAZARIN DİĞER YAZILARI