18 Mart 2021 16:27

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü: Kapitalist sömürü düzeniniz yerin dibine batsın

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, artan intiharlara yönelik açıklama yaptı: "İşsizliğe, yoksulluğa, İntiharlara karşı; birlik olalım, hayatımızı çalanlara karşı mücadele edelim."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri’de 3 yıldır işsiz olduğunu söyleyen bir yurttaşın Cumhuriyet Meydanı’nda yaşamına son vermek istemesine ilişkin Emek Partisi Kayseri İl Örgütü açıklama yaptı. Artan intiharlara dikkat çeken Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, “Kapitalist sömürü düzeni yerin dibine batsın” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü’nün yaptığı yazılı açıklamada “Kayseri’de pandemi dönemiyle birlikte artan intiharla sarsılıyoruz. Artan bu intiharların sorumlusu çürümeye yüz tutmuş kapitalist sistemin kendisidir. Kapitalist sistem, insan hayatını yok sayan iktidarlarının politikalarıyla işçiler ve emekçiler bir kapana sıkıştırılıyor. Pandemi ile derinleşen ekonomik krizin faturasını patronlara değil, her türlü diyeti işçi ve emekçilere ödetiyorlar” dedi.

“Ülkemizde ve ilimizde işsizlik rakamlarının uçtuğunu söyleyebiliriz” denilen açıklamada, “Bir yanda bir eli yağ da bir eli bal da hayat sürdürenler, diğer tarafta ise; açlık, yoksulluk ve işsizlikle boğuşan işçiler ve emekçiler… Bu vahşi kapitalizmin bütün vahametini çeken, çarklarını döndüren işçiler ve emekçiler böylesi bir yaşama mahkûm ediliyor. Kapitalizmin vahşiliği gün geçtikçe çıplaklığıyla işçiler ve emekçiler nezdinde görülüyor” ifadeleri kullanıldı.

"ÜLKENİN KAYNAKLARI SERMAYEYE AKTARILDI"

Açıklamanın devamı şöyle:

“Emek Partisi (EMEP) olarak, ekonomik sıkıntıyı en derinden yaşayan kesimler olan işçilere, işsizlere, emeklilere, kadınlara, gençlere, esnaflara tek bir somut öneri ve yol haritası sunamayan iktidar, bu reform paketini kimler için çıkarmıştır? Sorunun cevabı paketin içerisinde gizlidir: bu paketi hazırlarken “özel sektörü dinledik” diyen Erdoğan bir kez daha işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır. Ülkenin kaynakları sermayeye akıtılmıştır.

"İş beğenmiyor" diyen patronlar yurttaşların halini görmüyor! Yandaşa, patrona bütün olanakları sunan hükümet; işçi-emekçileri, işsizleri ölüme, intiharlara mahkûm ediyor! Bu düzen böyle gitmez!

İşsizliğe, yoksulluğa, İntiharlara karşı; birlik olalım, hayatımızı çalanlara karşı mücadele edelim!”

(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pandemide çalışma yaşamında neler değişti?

SONRAKİ HABER

Almanya'da HDP'nin kapatılma girişimine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa