21 Mart 2021 08:41

Cizre’de Newroz alanına gaz bombası atıldı

Cizre'de Newroz alanına gaz bombası atıldı. Buna rağmen kutlamalar devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde halk güne erken başladı. Günlerdir Newroz hazırlığı yapan ilçe sakinleri günün aydınlanması ile birlikte kiras-fistan ve şal û şapiklerini gidip Newroz alanının yolunu tuttu.

 HDP bayrakları ve Newroz mesajlarının yer aldığı pankartlarla donatılmış alana ulaşanlar, kapıların açılması ile birlikte alandaki yerlerini almaya başladı. Seslendirilen şarkılarla halaya durulan alandaki coşku geçen her dakika büyürken, alana gaz bombası atıldı. Ortalık gaza boğulurken, halkın bir kısmı alandan uzaklaşmaya çalıştı. Sahneden kitleye “Cizre ruhunu yansıtın” diyerek geri dönmeleri istedi. Kitlenin yeniden alana yönelmesiyle kutlamalar devam etti. 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “'Biz katledersek, yok edersek bitirirler ve direnmekten vazgeçerler' dediler. Ama Cizre direnmekten, mücadele etmekten vazgeçmedi ve bu saldırılar mücadeleyi daha çok güçlendirdi. Bugün de HDP’yi kapatacağız diyorlar. HDP’nin kapısına mühür vuracağız deyip arkadaşlarımız siyaset yasağı getiriliyor. Ama biz buradayız, alanlardayız. HDP halktır, HDP kadındır, HDP halkların özgürlük talebidir. Kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmez” dedi. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar pencere ve balkonlarından ses çıkararak "İstanbul Sözleşmesi bizimdir" dedi

SONRAKİ HABER

HDP MYK’dan Gergerlioğlu açıklaması: Aynı utanç AKP-MHP tarafından yeniden yaşatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa