23 Mart 2021 07:32
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2021 19:30

HDP Diyarbakır il eş başkanları cezaevinden çıktı

Tutuklu olarak yargılandıkları davada haklarında tahliye kararı verilen HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen, akşam saatlerinde bulundukları cezaevlerinden tahliye edildi.

Zeyat Ceylan, Hülya Alökmen Uyanık |  Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen’in, “terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklu yargılandıkları dosyadan tahliye kararı verilmesinin ardından akşam saatlerinde tutuklu bulundukları cezaevlerinden tahliye edildi.

Bugün Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tahliye kararı verilmesinin ardından tahliye işlemleri başlatılan Ceylan tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden, Alökmen ise Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Alökmen ve Ceylan aileleri ve HDP’liler tarafından cezaevi önünde karşılandı.

Burada kısa bir konuşma yapan Ceylan, tahliye edildiklerini ancak akılları ve yüreklerinin cezaevinde kalan arkadaşlarında kaldığını dile getirerek, kendilerini karşılayanların Newroz Bayramı’nı kutladı. Aydınlık günler umut ettiğini vurgulayan Ceylan, mücadele arkadaşlarına ve Kürt halkına mücadelelerinde başarılar diledi.

Tarihi bir Newroz yaşandığını söyleyen Alökmen ise, bu tarihi Newroz’un cezaevlerindekilere moral verdiğini ve onları motive ettiğini belirtti. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 22 Ekim 2020’de parti binalarına düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, 30 Ekim 2020'de tutuklanmışlardı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da korona eylemleri ve göstermedikleri

SONRAKİ HABER

Danimarka'da sendika temsilcilerini işten atan taşerona ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa