02 Nisan 2021 11:51

Şirket, tapulu araziye "Burası benim" diyerek reklam tabelası astı

İzmir’in Narlı Mahallesi’nde Türk Tekinalp HMB şirketi, Durmuş Ali Sert’in evinde hak iddia etti. Evin tapusu Sert ailesinde olmasına rağmen şirket evin bahçesine reklam tabelası astı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’in Narlıdere ilçesi Narlı Mahallesi’nde Türk Tekinalp HMB şirketi mahalleli Durmuş Ali Sert’in evinde hak iddia etti. Şirket evin bulunduğu arsanın tapusunu aldığını iddia ederek evin bahçesine reklam tabelası astı.

Aralık 2020’den beri devam eden sorunla ilgili görüştüğümüz Sert ailesi ise arsayı kimseye satmadıklarını ve tapunun hâlâ kendilerine ait olduğunu söyledi. Narlıdere Belediyesine şikayette bulunan Sert ailesi, belediyenin kendilerini zabıta müdürlüğüne yönlendirdiğini ve çözüm beklediklerini ifade etti.

88 yaşında Durmuş Ali Sert, bahçesine konulan tabelalara tepkili. “Alsınlar bunları buradan. Zaten yaş itibarıyla kısıtlamam var bir de müteahhit gelip sıkıştırıyor beni, ne yapacağım ben şimdi? Yetkili yok mu? Gelip kaldıracaklarını söylediler ama hâlâ kaldırmadılar. Bahçemde otururken önü bu tabelalar kapatıyor. Senin olmayan yeri nasıl kapatıyorsun?” diyen Durmuş Ali Sert evin kendisine ait olduğunu ve kimseye vermeyeceğini söyledi.

"ŞİRKET ARSAMIZI ALDIĞINI İDDİA EDİYOR"

Durmuş Ali Sert’in kızı Şengül Sert ise Narlı Mahallesi’nin yıllardır kentsel dönüşümle uğraştığını ve sorunların devam ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. Yılladır mahallede şirketlerin ve müteahhitlerin değiştiğini ancak sorunların bir türlü bitmediğini ifade eden Şengül Sert, “Şirket bizim arsayı satın aldığını iddia ediyor. Ama biz hiçbir dönem müteahhit ile anlaşmadık. Bu şirkete de evimizi satmadık” dedi.

Arsanın tapusunun babasına ait olduğunu söyleyen Şengül Sert, “Buna rağmen şirket burayı aldığını söylüyor ve çıkmamızı istiyor. Önce tapu müdürlüğüne gittik arsanın bizim üzerimize olduğunu ve bir sorun çıkmayacağını söylediler. Daha sonra belediyenin imar müdürlüğüne gittik Türk Tekinalp şirketinin evimizin avlusunu aldığını iddia ettiğini bildirdik. Ama satılan ya da alınan bir yer yok. Bu konuda bildirim yaptık” diye ekledi.

"ARSA VE TAPU HÂLÂ BİZE AİT"

Babasının evinden çıkartılma korkusu yaşadığını aktaran Şengül Sert, “Babam tedirgin, ‘Evimden beni çıkartacaklar, evimi elimden alacaklar’ diyor. Babam yaşlı olduğu için tedirgin oluyoruz tek yaşıyor zaten. Normalde bizimle kalması için zor ikna ederken şimdi evim elimden gidecek diye evden hiç ayrılmıyor” dedi. 

Şirketle yaptıkları görüşmeleri anlatan Şengül Sert, “Şirkete siz de tapuyu getirin biz de getirelim neresi kime ait çözelim dedik ama anlaşmaya gelmediler. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Arsa tapuda hâlâ bize ait. Şirketin tabelasını bahçeden almasını istiyoruz. Belediye buna bir çözüm bulsun” diye konuştu.

"KENDİ EMEĞİMİZLE ALDIK, KİMSEYE VERME NİYETİMİZ YOK"

Durmuş Ali Sert’in oğlu Musa Sert de “Şirket buradaki tapunun kendisine ait olduğunu iddia ediyor ama bu arsa tapuda hâlâ bize ait. Biz hiçbirimiz evi kimseye vermedik. Şirketin aldığını söylediği yer ise bizim evin aşağısında kalan yolun tapusu. Caddenin, yolun tapusunu nasıl aldılar onu anlamış değiliz. Biz bunlardan şikayetçiyiz. Onlar gelip sökmezse biz tabelayı yine sökeriz. Burası bize ait, kendi emeğimizle aldık, kimseye verme niyetimiz yok” diye konuştu. 

Konuyu belediyeye ilettiklerini aktaran Musa Sert, “Belediye bilgileri dahilinde reklam tabelasının konulmadığını söyleyerek bizi zabıta müdürlüğüne yönlendirdi. Sorunun zabıta müdürlüğünden çözüleceği söylendi ama hâlâ çözüm yok bekliyoruz” dedi.

Bilgi almak için aradığımız Türk Tekinalp HMB şirketine, internet sitelerindeki telefon hep meşgul çaldığı için ulaşamadık.

Reklam