13 Nisan 2021 12:02

İskenderun'da 1 Mayıs mitingi 30 Nisan Cuma günü yapılacak

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü mitinginin 30 Nisan Cuma günü düzenlenmesi için Kaymakamlığa başvuruda bulunuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1 Mayıs mitingi için resmi başvuru yapıldı. Eğitim Sen İskenderun Şube Yönetim Kurulu, oluşturduğu tertip komitesiyle 1 Mayıs'ın 30 Nisan Cuma günü kutlanması için Kaymakamlığa başvuruda bulundu.

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 2020 de olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ı pandemi ve emeğe yönelik yoğun saldırı koşullarında karşıladıklarını belirtti. Yeni ölümler pahasına "Çarklar dönsün" ısrarından vazgeçilmediğini belirten Ünsal, salgına rağmen çalıştırılan işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ı da kutlayacaklarını vurguladı.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 30 Nisan Cuma günü için yürüyüş ve miting başvurusunda bulduklarını aktaran Ünsal, “Ülke genelinde bir değişiklik, yasak veya kısıtlama getirilmezse 30 Nisan Cuma günü saat 14.00’de Tayfur Sökmen Bulvarı Yapı Kredi Bankası önünde toplanacağız, buradan sahilde bulunan Atatürk Anıt Alanı'na yürüyeceğiz. Orada 1 Mayıs'ı kutlayacağız” dedi.

Ünsal, baskı, sömürü ve yoksulluğun son bulması; parsız, bilimsel bir eğitim; insanca yaşam ve çalışma koşulları; sendika, toplu sözleşme ve grev hakkı; bilimsel ve özerk üniversite; kadın katliamlarının durması, laiklik, barış, adalet ve yaşanabilir bir doğa isteyen işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ta alanlarda olacağını söyledi.

Ünsal, emek ve demokrasi güçleriyle; sendika, siyasi parti, çevre, yöre ve inanç dernekleriyle bir araya gelerek 1 Mayıs’a yönelik hazırlık yapacaklarını aktardı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet gördüğü eşini öldürme iddiasıyla yargılanan Fikriye Özbek’e 15 yıl 10 ay ceza

SONRAKİ HABER

Kovid-19, 1 Mart 2020'den bugüne kadar en az 1060 gazetecinin yaşamını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa