15 Nisan 2021 00:21

Mutfak işçisi yazdı: Yönetenler bizi kurban etmek istiyor

"Çarklar döndükçe hem biz hem de ailemiz her zaman risk altında kalmaya devam ediyoruz. Bizlerin hayatını hiçe sayan bizi yönetenlerin bizlerden beklediği daha fazla üretim yapmamız oluyor."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mutfak İşçisi Öznur
İstanbul

Pandemi başladığından bu yana çok zor günler geçirdiğimi söylersem hiç abartılı olmaz. Çünkü çalıştığım işyerinde kovid-19’a yakalanan arkadaşlardan dolayı 14 gün karantinada kaldım. Çocuklarım ve ben yalnızdım. Ayrı ayrı odalarda kalıyorduk, evde maske ile dolaşıp yemekleri eldivenle yapıyordum, çocuklara bulaşmasın diye.

Karantina bitip de işe başladığımda daha da zor oldu. İşe giderken servis güzergahına varmak için ya taksiye biniyorum ya da yaya yürümek zorunda kalıyordum. Bu da maddi ve manevi bir külfet anlamına geliyor. Ne kadar dikkat ettiysem de 6 ay sonra ben de kovid-19’a yakalandım. Yakalanmamak mümkün mü sizce? Cumhurbaşkanı “Çarklar dönmeye devam edecek” diyor. Çarklar döndükçe hem biz hem de ailemiz her zaman risk altında kalmaya devam ediyoruz. Bizlerin hayatını hiçe sayan bizi yönetenlerin bizlerden beklediği daha fazla üretim yapmamız oluyor.

Ben pozitif olduğumda çok korkmuştum, çünkü evde kronik rahatsızlığı olan annem vardı. Kendimden çok onun için korkuyordum. Çevremizde pandemiden dolayı bir sürü insan hayatını kaybetti. Maddi ve manevi çok yıpratıcı bir iz bırakıyor hayatımızda. Maddi yönünü bir türlü atlatabiliriz de manevi yönü daha ağır hasarlar veriyor hayatlarımıza.

Şimdi okullar açık ve ben tedirginim. Çünkü kızımın isteğiyle 4 hafta sonra gönderdim okula ve daha sonra vaka sayılarının artmasıyla tekrar kızımı okula göndermeme kararı aldım. Biliyorum yüz yüze eğitim, uzaktan eğitimden her zaman daha iyi olur ancak çocuklarımın hayatını ve kendi hayatımızı, bütün riskleri düşünmek zorundayım. Bizi yönetenlere kalırsa bizi sürü bağışıklığına kurban etmek istiyorlar.

Oysa tam kapanma sağlanmalı ve artık ölümler durdurulmalıdır.

ÖNCEKİ HABER

Yasal düzenleme yapılmazsa binlerce esnaf hapse girecek

SONRAKİ HABER

Danimarka, AstraZeneca aşısının kullanımını tamamen durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa