20 Nisan 2021 14:00

META-SU işçilerinin görev değişikliğine Belediye İş’ten tepki

Menemen Belediyesinde META-SU şirketine bağlı çalışan işçilerin görev değişikliğine karşı açıklama yapan Belediye İş, “Menemen emekçisinin işiyle, ekmeğiyle oynamayın” dedi.

Menemen Belediyesi önü | Fotoğraf: Turan Kara / Evrensel

Paylaş

Menemen Belediyesinde META-SU şirketine bağlı çalışan işçiler, temizlik, faraş, moloz taşıma, yük taşıma gibi işleri de içeren Toptan Çözüm Müdürlüğüne görevlendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Menemen emekçisinin işiyle, ekmeğiyle oynamayın” dedi.

Geçtiğimiz hafta Menemen Belediyesi bünyesindeki META-SU şirketinde çalışan işçiler “Toptan Çözüm Müdürlüğü’nde görevlendirmeniz uygun görülmüştür yazısı tebliğ edilerek, farklı semtlerde temizlik birimlerine yönlendirildi. Aralarında öğretmen, büro işçisi ve sağlık personeli de olan 100’ün üzerindeki işçinin Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan tarafından yapılan görevlendirmesi üzerine Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay yazılı açıklama yaptı.

“ADALETSİZ UYGULAMALARINIZA SON VERİN”

Yapılan açıklamada, “Sendikamızın defalarca sözlü şekilde ardından resmi yolla Belediye yönetiminden tebligat yapılan kişilerle ve sayılarıyla ilgili bilgi alma girişimleri cevapsız bırakıldı. Uygulamanın anlamı nettir. Menemen Belediye Başkanı işten çıkarma yasağı uygulanırken çıkaramadığı üyelerimizi yıldırma, ezdirme ve sürgünlerle istifaya zorlamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Belediye Başkanvekili Pehlivan’ın Ocak ayında META-SU ve MENAŞ’da çalışan 660 Belediye İş üyesini hukuk dışı bir şekilde işbaşı yaptırmadığına değinen sendika, “Sendikamızın ve emekçilerin kararlı duruşunun ardından bu uygulamadan vazgeçmek zorunda kalmıştır. Pehlivan, şimdi de üyelerimize zulmetmektedir. Menemen Belediyesi emekçilerini bir kez daha huzursuz etmenin; işleriyle aşlarıyla ilgili kaygılar yaratmanın gereği nedir?​” diye tepki gösterdi.

Başkanvekili Pehlivan’a seslenen sendika, “Menemen’deki siyasi çekişmelerin faturasını, Menemen Belediyesi emekçilerine kesmekten vazgeçin. Adaletsiz, hukuksuz uygulamalarınıza bir an önce son verin” dedi.

“HOCALARIMIZA VE BELEDİYE İŞÇİLERİNE UYGULANAN MOBBİNG’E HAYIR”

Ayrıca Menemen Belediyesi Eğitim Merkezi (MEBGEM) öğrencileri de uygulamaya tepki gösterdi. Öğretmenlerinin derslerden alınarak temizlik görevine verilmesini eleştiren öğrenciler, “Öğretmenlerimiz MEBGEM dershanesindeki görevlerinden alınarak temizlik görevine verildi. Bu uygulamayla istifaya zorlandı. Sırf idareye yakın olmadığı için birçok hocamız bu duruma maruz kaldı. Öğrenciler olarak hocalarımız dahil tüm belediye işçilerine uygulanan mobbinge karşıyız. Hocalarımızın tekrar eski görevlerine dönmesini talep ediyoruz” diye açıklama yaptı.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale Tabip Odası Başkanı: Bakan’ın açıkladığı yoğun bakım oranları doğru değil

SONRAKİ HABER

Metal işçisi yazdı: 8 saat iş günü, yaşanabilir ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa