22 Nisan 2021 16:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinde %26 azalma olduğunu ileri sürdü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından 25 kadının hayatını kaybettiğini belirterek, kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma olduğunu ileri sürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye'deki kadın cinayetlerine etkisinin olmadığını savundu.

Fesih kararının üzerinden geçen bir ayda (20-Mart-20 Nisan) kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma olduğunu ileri süren Soylu, bu süreçte 25 kadının yaşamını yitirdiğini belirtti.

Soylu, sosyal medya hesabı Twitter’dan “Yalanlara karşı doğrularla huzurunuzdayız” diyerek veri paylaştı.

İçişleri Bakanı Soylu, paylaşımında CHP’lileri hedef aldı. Soylu, “Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar. Biri güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı. Diğeri de 'At sineğim' yalancı…” ifadelerini kullandı.

Oysa basından derlenen ve siyasi parti ile kadın kurumlarının açıkladığı verilere göre, sözleşmeden çekildikten sonraki bir ayda en az 30 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de sosyal medyadan, “Kadına her türlü şiddetin birine dahi tahammül edemeyiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Defalarca yalanlamamıza rağmen teşkilatımıza yönelik aynı iftirayı devam ettiriyorlar. Suç duyurusunda bulunuyoruz” paylaşımı yaptı.

 

ÖNCEKİ HABER

Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıyacağı iddialarından sonra Erdoğan'dan açıklama

SONRAKİ HABER

Çek-Rus ilişkilerini havaya uçuran yedi yıllık fitil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa