22 Nisan 2021 19:24

"Finlandiya'da pandemi eşitsizliği derinleştirdi ve öğrenimi kötüleştirdi"

Finlandiya’da Sol Birlik üyesi Eğitim Bakanı Jussi Saramo, korona krizi sırasında okulların kapalı tutulması ve eğitimin uzaktan sürdürülmesinin eşitsizliğin artmasına neden olduğunu söyledi.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm 

Pandeminin okullardaki eşitsizliği artırdığını söyleyen Finlandiya Eğitim Bakanı Jussi Saramo, eşitsizliğin büyümesini engellemek için okullara daha fazla kaynak aktarılmasını istedi.

Yle televizyonun sabah programına katılan Sol Birlik üyesi Eğitim Bakanı Jussi Saramo, korona krizi sırasında okulların kapalı tutulması ve eğitimin uzaktan sürdürülmesinin eşitsizliğin artmasına neden olduğunu söyledi.

Daha önce okulda başarı göstermeyen öğrencilerin uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte daha kötü duruma düştükleri değerlendirmesini yapan  Eğitim Bakanı, “Pandemi eşitsizlikleri derinleştirdi ve öğrenimi kötüleştirdi” dedi.

Giderek daha fazla öğrencinin eğitimde geri kalmasını kaygı verici bulduğunu söyleyen Saramo, uluslararası Piza araştırmalarında kalite ve seviyede lider durumda bulunan Finlandiya’da öğrencilerin öğrenme sonuçlarının kötüleştiğine dikkat çekti.

OKULLARA SÜREKLİ EĞİTİM ÖDENEĞİ VERİLMELİ

“Bu gelişmeye karşı koyabilmek için destek eğitimlerine ihtiyacımız var” diyen bakan, eğitimde ortaya çıkan farklılıkların giderilmesi için okullara sürekli eşitlik ödeneği verilmesini istedi. Bu hafta içinde Finlandiya Hükümeti, dışlanmanın olduğu bölgelerdeki okullara 67,8 milyon avro kaynak aktarma kararı almıştı.

Saramo, okullara ödenen eşitlik ödeneğinin devamlı bir hale getirilmesini ve her yıl ödenmesini istiyor.

“Bu destek sayesinde işsizliğin çok yüksek olduğu ve entegrasyonun başarısızlığa uğradığı bölgeleri destekleyebiliriz” diyen Saramo, önerdiği okul yardımların yapılmamasının devlete daha pahalıya mal olacağı uyarısında bulundu

Finlandiya Hükümeti’nin resmi internet sitesine açıklama yapan Saramo, “Sadece çocuk ve gençlerin bir kısmının kendilerini iyi hisstmemeleri yeterli değil. Yetenek Finlandiya’nın refahının temelidir, zengin ve yoksul bölgelerde öğrenme farklılıklarının artması durumunda refah tehdit altındadır” dedi.

Finlandiya  gibi bir ülkenin tek bir çocuk ve gencin öğrenim dışı kalmasına gücü olmadığını belirterek para ve kaynakların ihtiyacı olan bölge ve kişilere aktarılması gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

BTS: Demiryollarının özelleştirilmesine hayır

SONRAKİ HABER

Libya açıklarında mülteci teknesi battı | Katliamın dakika dakika zaman çizelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa