26 Nisan 2021 18:26

BTS İzmir Şubesi: Emek, demokrasi ve barış mücadelemiz sürgün edilemez

BTS’nin sürgün ve baskılara karşı yaptığı oturma eyleminde bu hafta da baskılara son verilmesi talebi yinelendi.

Fotoğraf: BTS İzmir Şubesi

Paylaş

BTS İzmir Şubesi sürgün ve ihraçlara karşı yaptıkları eylemlerinin 16. haftasında Aksanca Gar önünde bir araya gelerek, "Emek, demokrasi barış mücadelemiz sürgün edilemez" dedi.

Eyleme KESK billeşenleri ve siyasi parti temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da katıldı. Açıklamayı okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, özelleştirmelere değinerek, "Özelleştirmeler açıkça göstermektedir ki hem kurumlar için hem de çalışanlar için büyük bir yıkımdır. Bu kapsamda çalışanların bir kısmı işsiz kalacak, bir kısmı farklı yerlerde istihdam edilmesi sonucu adaptasyon ve iş verimliliğiyle ilgili problemler ortaya çıkacak ve çalışma kapasitesi düşecektir" dedi. Akyol, kamusal ulaşım hizmetinin özelleştirilmesinin tamamen kâr hırsına dayanmakta olduğunu söyledi.

"Onlar tüm çalışanları kölelik koşullarında güvencesiz çalıştırmak istedi bizler ise kadrolu, güvenceli çalışma, insanca yaşanacak bir ücret istedik" diye konuşan Akyol, üye ve yöneticilere yönelik hak ihlalleri, sürgünler, işten atmalar ile gözaltı ve tutuklama saldırıları AKP’nin tekçi iktidar anlayışının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Baskılara karşı mücadele vurgusu yalan Akyol, "AKP’ye yakın güçler tarafından geliştirilen bu baskı sürgün ve ceza furyasına son verilmelidir. Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sendikal hak ve özgürlüklerimiz, düşünce ve ifade özgürlüğümüz önündeki bu engelleyici, baskıcı uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri: Özgür bir dünya, demokratik bir üniversite için emeğin saflarına!

SONRAKİ HABER

Ercüment Akdeniz: Tam kapanma olup olmadığı belli değil ama destek olmadığı aşikar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa