7 Mayıs 2021 20:03

Trakya'da çevre ve hava kirliliği için Meclis araştırma komisyonu teklifi

CHP Milletvekili Türabi Kayan, Trakya'daki çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması ve önüne geçilmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kurulması teklifinde bulundu.

Trakya'da çevre ve hava kirliliği için Meclis araştırma komisyonu teklifi

Çorlu Deresi | Fotoğraf: Mehmet Yirun

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Trakya'da yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı Meclis Araştırması Komisyonu kurulması önerisinde bulundu.

TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde Ergene Havzasının sanayi ve nüfus yoğunluğun en yüksek olduğu havzalardan birisi olduğu; tekstil, gıda, maden gibi farklı sanayilerin bölgede çevre ve hava kirliğine yol açtığı belirtildi, "Ergene havzası tamamen, sanayi kaynaklı kirliğin etkisi altındadır" denildi.

Istrancalar'daki Yıldız Dağları’ndan başlayıp Meriç Nehri ile birleşerek Ege Denizi’ne dökülen 283 kilometrelik Ergene Nehri'nin bölgede bulunan çok sayıda sanayi tesisi nedeniyle çevreye zehir saçtığı vurgulanan gerekçe metninde şu ifadeler yer aldı:

"Kırklareli ve Tekirdağ gibi sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgede yer alan nehir, 1970’lerden bu yana kirlilikle can çekişmektedir. Ağır metal atıkları nehirdeki canlı yaşamını bitirirken, verimli tarım arazileri de gün geçtikçe kısırlaştırmaktadır.

Bölge halkı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıyadır.

Kirliliğin çok nedenli, çok sonuçlu olması, çok tarafı bulunması ve yasalar, yönetmelikler ile çözülememesi tehlikeyi daha da artırmaktadır,

Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması, alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırması Komisyonu çalışmalarının Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et