20 Mayıs 2021 11:21

Depremzedeler emsal artışına ilişkin Bayraklı Belediyesine dilekçe verdi

İzmirli depremzedeler emsal artışı istekleri için Bayraklı Belediyesine dilekçe verdi.

İzmirli depremzedeler basın açıklaması yapıyor | Fotoğraf: İZDEDA

Paylaş

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), emsal artışı istekleri için Bayraklı Belediyesine dilekçelerini sundu. Dilekçe öncesi Bayraklı Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak dernek ve depremzedeler emsal artışı konusunun çözüme kavuşturulmaması halinde bölgede yüksek yeni yapılaşmalar başlayacağını ifade etti.

Açıklamaya katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların yanında olacaklarını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “İmar konusunda doğru çözüme ulaşamazsak evlerimizin yerinde er ya da geç yeni gökdelenler yükselecek ve bölgenin demografik yapısı değişmiş olacak. Bölgemize komşu parsellere 20-25 katlı apartmanlar yapılırken ve gökdelenler dikilirken de aynı hassasiyeti göstereceğinizi umuyoruz” dedi.

"BÜTÜN YÜK DEPREMZEDELERİN SIRTINA YÜKLENDİ"

Yıkılan ve yeniden evleri yapılacak olan binlerce vatandaşın yeni imar kanunu engeline takıldığını, yapıların metrekare ve katlarında sınırlamalara getirildiğini belirten Özkan, “Deprem sonrası yaşanacak kentsel dönüşümün bütün yükünün depremzedelerin sırtına yüklenmesi adil değildir. Hiçbirinin rant veya gelir elde etmek gibi bir amaçları da yoktur. Emsal artışı sağlanmazsa depremzedeler müteahhitlerin insafına terk edilecek, tüm mal varlıklarını yok pahasına satarak bölgeden göç etmeye zorlanacaklardır. Bunun adı zoraki göçtür” diye konuştu.

“Evlerini kaybeden bu insanları daha fazla kayıp yaşamadan bir an önce güvenli yeni evlerine kavuşturmak aynı zamanda sosyal devletin sorumluluğundadır” diyen Özkan, tüm yetkilileri depremzedelerin sorunlarına bir an önce çözüm üretmek adına göreve çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"İşçiler acilen aşılanmalı"

SONRAKİ HABER

Enerjide acele kamulaştırma kararları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa