3 Haziran 2021 09:02
/
Güncelleme: 11:15

Vatandaş bayat ekmeğe, fırıncı yüksek maliyete mahkum edildi

Ekmek fırınlarını ziyaret eden CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, fırıncıların artan maliyetten, yurttaşın da fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtip "Vatandaş bayat ekmeğe mahkum edildi” dedi.

Vatandaş bayat ekmeğe, fırıncı yüksek maliyete mahkum edildi

Fotoğraf: CHP

CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da fırıncı esnafının sorunlarını dinledi. Pandemi ve ekonomik krizle birlikte un, maya, yağ, elektrik ve oduna gelen fahiş zamların fırıncı esnafını iflasın eşiğine getirdiğini belirten Bulut, iktidar tarafından yapılan desteklemelerin yetersiz olduğunu kaydetti.

VATANDAŞ SICAK EKMEK ALAMIYOR

Vatandaşın sıcak ekmek alamadığını, fırıncının da ekmek satamadığını belirten Bulut, “Vatandaş kadar fırıncılar da dertli. Geçen yıldan bu yana ekmek fiyatlarında bir artış olmadı ama maliyet açısından bakıldığında ekmeğin fiyatı iki katına çıktı. Sadece geçen haftadan bu yana un yüzde 20 zamlandı. Sıcak ekmek bile almaya gücü yetmeyen vatandaş, bayat ekmeğe mahkum edildi” dedi.

"KENDİ HALİMİZE YANIYORUZ"

Fırıncı esnafı da fiyat artışlarının kendilerini etkilediğini belirterek, una 10 gün içinde yüzde 20 oranında, 20 TL’den fazla zam geldiğini, 134 TL olan unun 164 TL’yi bulduğunu belirtti. Aynı zamanda oduna ve mayaya da zam geldiğini kaydeden esnaf, “Kendi halimize yanıp duruyoruz” ifadelerini kullandı. Unun geçtiğimiz yıl 77-78 TL, şu an 160-165 TL arası olduğunu söyleyen esnaf şunları söyledi:

"Vatandaş şimdi bile ekmek almaya zorlanıyor. Her şey çok pahalı. Vatandaş ekmek alamıyor, fırıncı da bu maliyetlerle ekmeği yapamıyor. Bakkallardan, marketlerden gelen ekmekleri 4 tanesini 1 TL’ye ya da 3 tanesini 1 TL’ye zararına satıyoruz."

"SABAH, AKŞAMKİ EKMEĞİ ALIYORLAR"

CHP’li Bulut’un, “Pandemiden önce bayat ekmek satışı yapılıyor muydu" sorusuna esnaf, “Bu kadar değildi, şimdi çok arttı. Vatandaş akşamdan kalan bayat ekmekleri sabah gelip alıyor. Ekmeği normal fiyatından 1.25 TL daha aşağısına alıyorlar” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et