Diyarbakır'da ihraç edilen öğretmen üreticilik yapıyor
Diyarbakır'da çalışırken KHK ile ihraç edilen Eğitim Emekçisi Zülfikar Taş, Malatya’da kayısı üreticiliği yaparak yaşamını idame ettiriyor.
Zülfikar Taş | Fotoğraf: MA
KHK ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisinden biri olan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Üyesi Öğretmen Zülfikar Taş, ihraç edildikten sonra Malatya’ya yerleşip, kayısı üreticiliği yapmaya başladı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile 125 bin 678 kamu görevlisi ihraç edildi. KHK’lerle ihraç edilen binlerce Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesinden biri olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şube Üyesi Öğretmen Zülfikar Taş, ihraç edildikten sonra Malatya’ya yerleşip, kayısı üreticiliği yapmaya başladı. İhraç edilmesine dair bir gerekçenin gösterilmediğini belirten Taş, OHAL Komisyonuna yaptığı başvurunun da hâlâ sonuçlanmadığını söyledi.
AÇLIKLA TERBİYE
7 yıl rehber öğretmenliği yaptığını anlatan Taş, iktidarın insanları açlıkla terbiye etmeye çalıştığını ifade etti. İktidarın bu anlayışına karşı meydan okuyup, mücadele ettiğini dile getiren Taş, “İktidar zannediyor ki bizler ihraç edildiğimizde yaşamımızı sürdüremeyiz. İktidarın zulmüne boyun eğmeyeceğim. Bu anlayışını boşa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.
Kayısı bahçesinde çiftçilik yaparak yaşam mücadelesi verdiğini aktaran Taş, “Kayısı bahçem var, bahçede çalışıyorum. Bir ay sonra kayısıyı toplayacağız. Bu şekilde geçimimi sağlayarak hayatımı devam ettiriyorum” dedi.
SOMUT BİR GEREKÇE YOK
İşinden ihraç edilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Taş, “İnsanlar neden işinden ihraç edildiğimi soruyorlar, ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Hakkımda herhangi bir karar, gözaltı, tutuklama yok. Sadece ‘Öğretmenlikten men edilmiştir’ diye bir yazı var. Siz kalkıp bir öğretmeni ihraç ediyorsunuz, doğru dürüst bir gerekçe bile sunmuyorsunuz. Anayasa iktidarı sağlamlaştırmak için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
Taş, “Kimse bana bu mesleği hediye etmedi. Okulu kendi çabalarımla okudum. Mesleğimde ne kadar başarılı olup olmadığımın ölçüsü ortadadır. Hiçbir zaman zulme karşı mücadele etmekten pişmanlık duymadım. İktidar kendisi gibi düşünmeyenleri ihraç ederek başarılı olduğunu düşünüyor. Aslında bu durum iktidarın ne kadar aciz olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.
Çiftçilik yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden Taş, öğretmenlik yaparken düşünsel anlamda bir emek sarf ettiğine değindi. Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bahçede bir fiziki emek mücadelesi veriyorum. Çiftçilik yaparken aslında bir deneyim kazandım. En önemlisi de zulme karşı boyun eğmediğimden dolayı mutluyum.” (Malatya/MA)