26 Haziran 2021 10:50

Paris Belediyesi önünde çadır kuran mülteciler tahliye edildi

Fransa’nın başkenti Paris’te belediye binası önüne çadır kuran ve aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu 560 evsiz mülteci tahliye edilerek spor salonlarına gönderildi.

Çoğunluğu Afrikalı ve Afganistanlılardan oluşan refakatsiz çocuklar ile mülteciler, acil barınma talebiyle Paris'te kamp kurdu | Fotoğraf: Alaattin Doğru/AA

Paylaş

Paris Belediyesi, aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu 560 mültecinin belediye binası önündeki alana dün akşam yardım derneklerinin desteğiyle "acil barınma" talebiyle kurduğu 250 çadırı kaldırdı.

AA'da yer alan habere göre, Fransa’nın başkenti Paris’te belediye binası önüne çadır kuran ve aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu 560 evsiz mülteci tahliye edilerek spor salonlarına gönderildi. Paris Barınma ve Acil Sığınmadan Sorumlu Belediye Başkan Vekili Ion Brossat, yaptığı açıklamada, belediyenin sorumluluk üstlenerek gücünü aşan şekilde söz konusu düzensiz göçmenlere barınma sağladığını belirtti. Brossat, devlet ile boş binaların kullanılması başta olmak üzere sürdürülebilir çözümler üzerinde çalışmak istediklerini, insanlar dışarda uyurken bazı binaların boş tutulmasını kimsenin kabul etmeyeceğini ifade etti.

Mültecilerin acil barınma ihtiyaçları, Ile-de-France bölgesi valiliği sorumluluğunda bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir ve Nevşehir köylerinde altın madeni tedirginliği

SONRAKİ HABER

Mültecilere yönelik sömürü düzenine karşı emek örgütü ve sendikalar harekete geçmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa