29 Haziran 2021 13:44

Boşanma aşamasında olduğu kadını bıçaklayan erkeğin tahliye talebi reddedildi

Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından defalarca bıçaklanan Aleyna Tülay Taş'ın davasında 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Okan Taş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bayrampaşa'da şiddet gördüğü için annesinin evine taşınan ve boşanma davası açan Aleyna Tülay Taş'ı sokakta defalarca bıçaklayan ve 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Okan Taş, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanık avukatının tahliye talebini kaçma ihtimali nedeniyle reddederek, duruşmayı erteledi.

Aleyna Tülay Taş basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eşi tarafından tam 16 bıçak darbesi ile yaralandığını belirtti. 

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Okan Taş Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Aleyna Tülay Taş geldi. Duruşmaya, taraflar dışında izleyici alınmadı.

Sanık Okan Taş savunmasında Taş'ın olay günü "tahrik edici" konuştuğu bahanesini öne sürdü. 

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Aleyna Tülay Taş ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın kaçma ihtimali nedeniyle tahliye talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 21 Ekim'e erteledi.

"TAM 16 BIÇAK DARBESİ VAR, İKİ KEZ KALBİM DURDU, AKCİĞERİM SÖNDÜ"

Duruşma sonrası açıklama yapan Aleyna Tülay Taş, "2 Nisan günü kızıma bir şeyler almak için dışarı çıkmıştım. Caddede bir anda, arkamdan gelerek, bıçağını gösterdi. Günlerdir benim dışarıya çıkmamı beklediğini söyledi. Beni sürükleyerek, sokağa soktu ve o sırada bıçaklamaya başladı. Tam 16 tane bıçak darbesi var. Daha sonrasında hastane süreci geçirdim. İki kez kalbim durdu, akciğerim söndü. Tedavi süreci sonrası kendisi zaten tutuklanmıştı. Şu an ilk duruşma görüldü. Hakim duruşmanın 21 Ekim'e ertelenmesine, sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi. Duruşmaya kendisi görüntülü olarak katıldı. İfadesinde, benim onu aldattığımı iddia etti. Fakat elinde hiçbir kanıt olmadığı için hakim kanıt sordu. Şikayetçiyim" dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÇANPAŞ’ta yeni teklif işçinin talebini karşılamadı

SONRAKİ HABER

İngiltere, mültecileri Ruanda’da bir kampta toplamayı planlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa