15 Temmuz 2021 18:25

Melih Bulu görevden alındı, Boğaziçi Üniversitesi'ne giriş yasağı kaldırıldı

Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde giriş kısıtlaması kaldırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampüste 'Kayyum icraatları sergisi' açtı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kayyum olarak Boğaziçi Üniversitesine atanan Melih Bulu'nun 6. ayında görevden alınmasının ardından getirilen üniversiteye giriş yasağı kaldırıldı.

Bulu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 195 gün sonra görevinden alındı. Bulu'nun yerine vekaleten üniversitenin rektör yardımcısı olan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoların engellenmesi için bir süredir mezunlar okula alınmıyordu. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelince kampüse öğrenci ve akademisyenler dışında kimse giremiyordu. 

OKULA GİREMEYECEKTİ

Cumhuriyet'ten Ökkeş Taşkın'ın haberine göre Bulu, görevden alınmasıyla 'Boğaziçi mezunu' statüsüne geldi. Protestoların engellenmesi için bir süredir mezunlar okula alınmıyordu. Bulu kendi getirdiği bu yasak sonrası Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecekti.

YASAK KALDIRILDI

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği, "Bulu, kendi getirdiği yasak ile Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecek" haberi üzerine üniversite mezunlarına getirilen yasak kaldırıldı. Üniversite yönetimi Bulu'nun görevden alınması sonrası öğrenci ve mezunlara gönderdiği mailde, "Herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını" söyleyerek mezunların ve akademik personelin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabileceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Küba hükümeti, ithal ürünlerdeki bazı kısıtlamaları gevşetti

SONRAKİ HABER

AB, Macaristan ve Polonya'ya LGBTİ haklarının ihlali nedeniyle yasal işlem başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa