26 Temmuz 2021 11:12

Erzurum'da serinlemek için göle giren 11 yaşındaki çocuk boğuldu

Erzurum'un Uzundere ilçesinde 11 yaşındaki Muhammet Taha Altay, serinlemek için girdiği Tortum Gölü’nde boğularak yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Erzurum'un Uzundere ilçesinde ailesiyle birlikte Tortum Gölü kenarında piknik yapan Muhammet Taha Altay, serinlemek için suya girdi. Muhammet Taha, bir süre sonra gözden kayboldu. Bölgede bulunan Okan Çelik'in 15 dakikalık çalışmayla bulup, sudan çıkardığı göle atlayarak Muhammet Taha Uzundere Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Muhammet Taha Altay Yakutiye ilçesindeki Kavak Camii’nde cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Göl kıyısındaki Balıklı Mahallesi'nde yaşayan Onur Çelik, "Öğlen saat 14.00 sıralarında bir çocuk göle girdi. Annesinin bağırmasıyla olayı gören yeğenim Okan Çelik göle atlayarak çocuğu sudan çıkardı. Ancak yeğenim yanına varıncaya kadar çocuk yaklaşık 15 dakika suyun içinde kaldı. Bir tane motorlu teknemiz var o da olay sırasında burada değildi. Bir zodyak botumuz olsaydı belki de çocuk yaşıyor olacaktı. Uzundere olarak, Jandarma Arama Kurtarma Timi olarak, herhangi bir olayda, kazada, olay yerine yetişebilmemiz için bir bota ihtiyacımız var, buraya bir bot istiyoruz" dedi. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri birlikte mücadele istiyor

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Adnan Gümüş: LGS sonuçları, pandemi ve eşitsizliğin etkisini gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa