13 Ağustos 2021 19:10

Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen Sinbo işçileri gözaltına alındı

“Kod-29 Kaldırılsın" talebiyle Ankara’da basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen 14 Sinbo işçisi gözaltına alındı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’na (TOMİS) üye oldukları için Kod-29 ile işten çıkarılan Sinbo işçileri, 31 Temmuz'da “Kod 29 Kaldırılsın" talebiyle Ankara’ya yürüyüş başlattı. İşçilerin başlattığı yürüyüşün 14’üncü gününde Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Sakarya Caddesi’nde yapmak istedikleri basın açıklamasının polisler tarafından engellenmesi sonucu 14 işçi gözaltına alındı. 

İşçilerin gözaltına alınmasının ardından TOMİS üye ve yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı okuyan Deniz Gündoğdu, İstanbul’dan Ankara’ya gelene kadar 11 günde 9 kez keyfi bir şekilde gözaltına alındıklarını belirtti. Ankara’ya girişlerinin keyfi bir şekilde engellendiğini dile getiren Gündoğdu, "Yürüyüşümüzde ve taleplerimizde gösterdiğimiz kararlılık ve sınıf dayanışmasının ürünü olarak, randevu almak için gittiğimiz bakanlıkta Daire Başkanı ile görüştük. Ancak Daire Başkanı da çözüme ilişkin bir şey belirtmek yerine, ‘işçilerin sendikalaştığı için işten atıldığı’, ‘pandeminin fırsata çevrildiği’, ‘Kod-29'un haksız ve hukuksuzca kullanıldığını’ vurguladı” diye konuştu.  

Gözaltına alınan Sinbo işçilerinin derhal  serbest bırakılmasını isteyen Gündoğdu, "Madde 25/2 (Kod 29) kaldırılsın. Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi sağlansın. Dilbent Türker işe iade edilsin. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın" dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

IPI ve EFJ, RTÜK’ün "orman yangınları" cezalarına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa