20 Ağustos 2021 00:10

Kesilen vergilerimiz niye doğru kullanılmıyor?

"Bundan sonra AKP’ye oy vermeyi düşünmüyorum. Sebebi herhangi bir felaket olduğunda sürekli bizden IBAN verilip para istenmesi.”

Sefer Selvi'nin 2 Nisan 2020 tarihli karikatürü

Paylaş

Güvenlik işçisi
İstanbul

Merhaba arkadaşlar ben İstanbul Haramidere’de bulunan büyük rezidanslardan birinde güvenlikçi olarak çalışmaktayım. Son zamanlarda yaşadıklarımızdan dolayı moralim oldukça bozuk. Yangın, sel, derken neredeyse geçim derdini bir kenara bırakmak üzereyim. Gerçi bekar olduğum için iyi kötü geçiniyorum ama 30 yaşındayım ve yarın evlenmek istediğimde ne yapacağımı bilemiyorum.

Ben seçim zamanı AKP’den başka bir partiye oy atmayan biriydim. Ancak bundan sonra AKP’ye oy vermeyi düşünmüyorum. Sebebi herhangi bir felaket olduğunda sürekli bizden IBAN verilip para istenmesi. Ayrıca felaketlere hazırlıklı olmaması, hatta imara açılmayacak dere yataklarına imar verilmesinden dolayı bir sürü can kaybı yaşamamız, yangından önce hiçbir hazırlık yapmaması... Şahsen ben önceden AKP’yi güçlü görüyordum, güveniyordum ama şimdi bakıyorum her felaketten sonra hemen IBAN veriyor, bu da benim hoşuma gitmiyor.

Zaten maaşlarımızdan vergiler kesiliyor. Ama artık sorguluyorum, kesilen paralarımız nereye gidiyor, ne yapılıyor, yolsuzluklarla ilgili birçok haber okuyoruz duyuyoruz, aklımız karışıyor. Benim arkadaşlarımdan bazıları işsiz. Benim isteğim bizden kesilen vergilerimizin doğru düzgün kullanılması. Her felaketten sonra bizden para istenmemesi. Herkese iyi günler diliyorum.

ÖNCEKİ HABER

Basın meslek örgütlerinden çağrı: Afgan gazeteciler için harekete geçin

SONRAKİ HABER

Atalık: Tepeören hayvan barınağında köpeklerin katledildiği iddiaları doğru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa