22 Ağustos 2021 04:56

BM'ye sunulan rapora göre Taliban "insan avı" başlattı

Norveç Küresel Analizler Merkezinin hazırlayıp BM'ye sunduğu rapora göre Taliban kapı kapı gezerek Afganistan hükümeti veya NATO için çalışmış kişileri arıyor, bulamazsa ailelerini tehdit ediyor.

Fotoğraf: Mir Ahmad Firooz Mashoof/AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler'e (BM) istihbarat sağlayan Norveç Küresel Analizler Merkezinin hazırladığı rapora göre Taliban, Afganistan hükümeti veya NATO için çalışmış kişilere yönelik "insan avı" başlattı.

BBC'nin edindiği rapora göre ülkenin bazı bölgelerinde kapı kapı gezen Taliban savaşçıları, Afganistan hükümeti veya NATO için çalışmış kişileri arıyor ve bulamadıkları takdirde ailelerini tehdit ediyor.

BBC'ye konuşan Norveç Küresel Analizler Merkezi Başkanı Christian Nellemann, "Şu anda Taliban tarafından hedef alınan çok kişi var ve tehdit çok net" dedi.

Nellemann, "Bu kişilerin teslim olmaması durumunda ailelerinin tutuklanacağı, yargılanacağı, sorgulanacağı ve cezalandırılacağına dair yazılı Taliban belgeleri var" diye konuştu.

Taliban'ın kara listesinde olan herkesin ciddi tehdit altında olduğunu belirten Nellemann, kitlesel infazlar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Taliban, Pazar başkent Kabil'i de ele geçirip Afganistan'da 20 yıl sonra kontrolü yeniden sağladığında, kimseden intikam almayacağını ve genel af ilan edildiğini açıklamıştı.

Örgüt, 1996-2001 arası Afganistan'ı yönetmiş ve bu süreçte çok sayıda insan hakları ihlaliyle gündeme gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde sağanak bekleniyor

SONRAKİ HABER

Serbest bırakılan Azadi Kaya: Korkmuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa