23 Ağustos 2021 11:14

Taliban'a göre Afganlar ekonomik nedenlerle ülkeden ayrılmak istiyor

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin, “Afganlar ekonomik nedenlerle ülkeden ayrılmak istiyor, herkes müreffeh bir yaşam için Batı ülkelerine yerleşmek istiyor” dedi.

Brüksel'de Taliban protestosu | Fotoğraf: Selen Temizer/AA

Paylaş

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin, Afganların ekonomik nedenlerle ülkeden ayrılmak istediğini söyledi.

Sky News'a konuşan Şahin, Kabil'de havaalanındaki tahliyeler sırasında ülkeden gitmek isteyen Afganların oluşturduğu kaos görüntüleri için, "Batı ülkelerinde ikamet etmek istiyorlar. Bu bir tür ekonomik göçtür çünkü Afganistan yoksul bir ülke. Halkın yüzde 70'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Herkes müreffeh bir yaşam için Batı ülkelerine yerleşmek istiyor. Bunun korkmakla bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Süheyl Şahin, Taliban'ın kapı kapı dolaşarak eski yönetim çalışanlarını aradığı yönündeki iddiaları da yalanladı.

Yabancı güçlerin Afganistan'dan geri çekilme sürecinin tamamlanması için belirlenen 31 Ağustos tarihinin, "kırmızı çizgileri" olduğunu belirten Şahin, ABD ve İngiltere'nin tahliyeler için ülkede asker bulundurma amacıyla ek süre talep etmeleri halinde tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, "Cevabımız hayırdır. Aksi halde bunun sonuçları olur" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'den 14 Ağustos'tan bu yana 28 bin kişinin tahliye edildiğini, kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu ve aksaklıklar yaşanabileceğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

G7, Talibanlı Afganistan'ı görüşmek üzere toplanıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Afganistan'daki gelişmeler ve göç konusunda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa