6 Eylül 2021 09:51
/
Güncelleme: 08:55

Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’daki sağlık sorunlarını Meclis’e taşıdı

Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir Meclis’te sordu: Ağrı’daki sağlık sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmak için ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’daki sağlık sorunlarını Meclis’e taşıdı

Fotoğraf: MA

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’daki doktor sayısının azlığı, doktorların görevde bulunma süresinin kısa olması, tıbbi cihaz yetersizlikleri gibi sorunları Meclis’e taşıdı.

“Her ne kadar iktidarınız tarafından sürekli ‘Ağrı’ya doktor atamaları müjdesi’ haberleri yapılıyor olsa da, yapılan yeni atamaların giden doktor sayısını karşılamadığından dolayı, Ağrı halkının en mustarip olduğu konu olmaya devam etmektedir. Mevcut kapasiteyle halkın gündelik sağlık ihtiyaçlarını bile karşılamayan sağlık altyapısı, Ağrılı halkımızın sürekli civar illere gitmek zorunda bırakmaktadır. Erzurum’a, Van’a, Batman’a hasta götürmek hem zaman kaybı hem de maddi külfet anlamına gelmektedir. Ayrıca doktor yetersizliği ve tıbbi cihaz eksikliğinden dolayı tedavisi yapılmayan hastayı, sevk etmek istedikleri hastane kabul etmediği müddetçe başka bir İl’e sevki yapılmadığı gibi tedavisi de yapılmamaktadır. Ağrı ilinde yaşanan doktor ve sağlık çalışanlarının sayıları yetersizliği, Ağrı’nın tüm ilçelerinde de yaşanmaktadır” dedi.

“Doktor, hemşire ve personel yetersizliğinden kaynaklı,  çalışan az sayıdaki sağlık personeli kapasitelerinin çok üzerinde çalışmaya mecbur bırakılmaktadır” diyen Taşdemir, “Hastane birimlerinin, ameliyathane, yoğun bakım ve servislerinin tam kapasite çalıştırılamaması sağlık çalışanlarının performans ödemelerinin sıfıra düşmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Taşdemir, şu soruları sordu:

  1. Ağrı’daki sağlık sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmak için ne tür çalışmalar yapmaktasınız?
  2. Ağrı’ya son beş yıl içerisinde atanan doktor sayısı ve Ağrı’da tayinle giden doktor sayısı kaçtır? Ağrı’daki doktor yetersizliğini karşılamak için Ağrı’ya kaç doktor, sağlık personeli ataması yapmayı düşünüyorsunuz?
  3. Ağrı ve ilçelerinin sağlık altyapısının eksikliklerinden haberdar mısınız?
  4. Son bir yıl içerisinde Ağrı’dan Erzurum, Van, Batman’a sevki yapılan hasta sayısı kaçtır?
  5. Acil hastaların hayati tehlike esnasında başka hastanelere sevk edilebilmesi için Ağrı ve ilçelerinde toplamda kaç adet ambulans vardır?
  6. Ağrı Devlet Hastanesinde hangi bölümlerde tıbbi cihaz eksikliği bulunmaktadır? Bu cihazların tamamlanmasına yönelik bir çalışmanız olacak mı?
  7. Ağrı’da görev yapan hekimlerin tayinle gitmeleri ve istifa etmelerinin önünü almak için ne tür projeler yapmaktasınız?
  8. Ağrı Devlet Hastanesinde her doktor günde kaç hastaya bakmaktadır?
  9. Tedavisi yapılmayan hastayı, sevk etmek istedikleri hastane kabul edip, etmemesini denetleyen birim var mıdır? Keyfi olarak hastayı kabul etmemeyi önleyen bir mekanizma var mıdır?

(HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et