08 Eylül 2021 12:35

Ülkesinden kaçan eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, halktan özür diledi

Taliban’ın Kabil’i kuşatmasının ardından ülkesinden kaçan eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "silahların susması için buna mecbur olduğunu" savunup Afgan halkından özür diledi.

Eşref Gani | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ailesiyle birlikte ülkesinden kaçan eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, sosyal medya üzerinden yayımladığı açıklamayla Afgan halkından özür diledi.

Ülkeyi terk etmenin "hayatında aldığı en zor karar olduğunu" iddia eden Gani, "Ancak silahların susması, Kabil'i ve 6 milyon vatandaşı kurtarmanın tek yolu buydu" dedi.

"1990’lı yıllarda sokaklarda yaşanan çatışmaların tekrar etmesinden korktuğu için ülkeden ayrıldığını" söyleyen Gani, bu kararı güvenlik görevlilerinin tavsiyesi üzerine aldığını savundu.

Gani, hazineden milyonlarca dolar kaçırdığı iddialarını ise reddetti. Birleşmiş Milletler’in veya diğer bağımsız denetleme kurumların gözetiminde finansal soruşturmaya açık olduğunu belirtti.

Eşref Gani, 15 Ağutos'ta Taliban’ın başkent Kabil’i kuşatmasının ardından ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmişti.

Afganistan’ın Duşanbe Büyükelçisi Agbar, Eşref Gani’nin ülkeden kaçarken devlet hazinesinden 169 milyon dolar kaçırdığını söyleyerek tutuklanması için Interpol’e başvuracağını bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in Paris katliamına ilişkin dava başladı

SONRAKİ HABER

Kızı Gülnur Yılmaz'ı 20 kurşunla katleden baba için akıl sağlığı yerinde raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa