14 Eylül 2021 20:30

Arhavi Devlet Hastanesi hekimlerinden 6’sı bir haftada istifa etti

Artvin-Arhavi Devlet Hastanesinde acil serviste görev yapan 7 pratisyen hekimden 6’sı istifa etti. SES İl Eş Başkanı, başhekimin istifa eden hekimleri hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Artvin-Arhavi Devlet Hastanesinde acil serviste görev yapan pratisyen hekimlerden 6’sı eyül ayı başında istifa etti. Hastanede 7 pratisyen hekim bulunuyordu. Hastanenin başhekimi Metin Özdemir istifaları eleştiren bir açıklama yaparken SES ise iş yükünün tavan yaptığı şu günlerde hekimlerin tükendiğini, bakanlığın ise ek ödeme, performans ödemesi adaletsizlikleri gibi etmenlerle iş barışını bozduğunu dile getirdi.

İŞ YÜKÜ BAHANEYMİŞ!

Arhavi Devlet Hastanesi başhekimi Metin Özdemir kentte tartışmalara yol açan istifalarla ilgili açıklamasında bazı hekimlerin mecburi hizmeti doldurarak istifa ettiğini, bazılarının da iş yükünü bahane ettiklerini ve uzmanlık sınavlarına hazırlanamadıkları gibi gerekçelerlerle istifa ettiklerini ileri sürdü.

SES’TEN AÇIKLAMA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Artvin Şube Eş Başkanı Serhan Safatlı ise istifaları değerlendirdi ve başhekimin açıklamalarını eleştirdi. Pandemi başladığından beri sağlık çalışanlarının bir çok hak kaybına uğradığını, izinlerin kaldırıldığını, istifaların, emekliliklerin yasaklandığını hatırlatan Safatlı, bunun yanı sıra bakanlığın ek ödeme ve performans adaletsizlikleri ile iş barışını bozduğunu belirtti.

Arhavi Devlet Hastanesinde doktorların ayda on nöbet tutmaları dışında başka ilçelere de görevlendirmeyle gönderildiğini; acilde de salgından dolayı yoğun bir iş yükünün sürdüğünü belirten Safatlı, “İş yükleri çok fazla artan doktorlar tükendiklerini, yorulduklarını başhekime ilettiler. Doktorların verdiği bilgiye göre; başhekimin yardımcı olmadığı, sorunlarını dinlemediği gibi, 'bizim size ihtiyacımız yok' gibi ifadeler kullanması bu süreçte tükenen hekimlerin istifa etmesine neden olmuştur" dedi.

Salgınla mücadelede tüm hekimler ve diğer sağlık emekçilerinin canla başla çalıştığını belirten Safatlı, başhekimin buna rağmen bu yüke dayanamayıp istifa eden hekimleri hedef almasını eleştirdi. Safatlı, "Yaşanan istifa sürecinin hemen ardından yerel medyada yazılı açıklamada bulunan Arhavi devlet hastanesi başhekimi; doktorların mecburi hizmet sürelerinin dolduğunu belirtmiş ve TUS sınavına hazırlanmak için ve kişisel sebeplerle istifa ettiklerini belirtmiştir. Ancak istifa eden hekimlerin belirttiği üzere yalnızca iki hekimin mecburi hizmet süresinin bittiği öğrenilmiştir. Ayrıca başhekimin bizler için sarfettiği 'savaşta silah bırakan askerler gibidir' sözü, pandemi süresince fedakarca çalışan bizleri çok üzmüş ve kamuoyunda  hedef göstermiştir” ifadelerini kullandı. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DESKİ’de sendikacı sürgünü

SONRAKİ HABER

Deniz Çankaya Salmanlı: KHK’lilerin yaşadıklarının tanığıydım, şimdi ben de dahil oldum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa