22 Eylül 2021 10:54

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri arkalarını 175. kez rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 175. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde direniş 38. haftasında devam ediyor.

Bugün direnişin 262. Günü, Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde rektör olarak atanmasının otuz ikinci, 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının altmış yedinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 175. kez rektörlük binasına döndüler.

Nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz” ve  "Feyzi Hoca Yalnız Değildir" yazan dövizler, üzerinde "Can Candan Yalnız Değildir" yazan Can Candan fotoğrafları ve derslerine son verilen Feyzi Erçin ve Seda Binbaşgil’in fotoğraflarını taşıyan akademisyenler, nöbetlerinin ardından Can Candan’ın işten çıkarıldığı gün başlattıkları oturma eylemine devam ettiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şile'de fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Bolu Valiliğinden mültecilere ayrımcı uyarılar: 21.00'den sonra dışarıda dolaşmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa