23 Eylül 2021 12:03

Yunanistan'da motorlu kuryeler yarın da iş bırakacak

Yunanistan'daki motosikletli kuryeler yarın da iş bırakacak.

Yunanistan'da eylem yapan motorlu kuryeler | Fotoğraf: 902gr

Paylaş

Motorlu kurye olarak çalışan binlerce gıda dağıtım işçisi Atina, Selanik ve Yunanistan’ın dört bir yanındaki diğer şehirlerde, Almanya merkezli çokuluslu ‘Delivery Hero’ şirketinin yan kuruluşu olan “e-food” şirketinin dayatmalarına karşı eylem yaptı. Yasal haklarını koruyan kalıcı sözleşmelere sahip işler talep eden dağıtım işçileri, yarın da iş bırakacak.

YA "SERBEST ÇALIŞMA" YA İŞTEN ATILMA

E-food şirketi, kuryeleri, sözleşmeli çalışan olmak yerine “kendi hesabına çalışan, serbest çalışan” olarak işe almak istiyor. İşçiler böylelikle birçok haktan mahrum kalacak ve örgütlenemeyecek. Şirketin talebini kabul etmeyenler ise işten atılmakla tehdit ediliyor.

Bu dayatmayı kabul etmeyen işçiler çarşamba günü başkent Atina’nın yanı sıra Selanik, Patras, Larissa ve diğer birçok kentte motosikletli kitlesel protestolar düzenlediler.

GREVİN TALEPLERİ NELER?

Ülkedeki Catering-Turizm İşçileri Sendikaları, bugün de “e-food” işçileri için 24 saatlik grev çağrısında bulundu. İşçilerin talepleri arasında tüm işçilik ve sigorta haklarının tanınarak sözleşmelerin bu şekilde yenilenmesi, “değerlendirme” ölçüsünün değiştirilmesi, aşırı hava koşullarında teslimat yapılmaması ve işçilerin dinlenebileceği alt yapı ve tesislerin oluşturulması bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güvercinlik'te RES ısrarı: Adrese teslim ihale Bodrum’u RES çöplüğü yapacak

SONRAKİ HABER

ODTÜ İİBF öğretim üyelerinden çağrı: Atanmış dekan istifa etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa