27 Eylül 2021 11:50
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2021 16:09

Didimli veliler, okullardaki temizlik sorununa çözüm istiyor

Didim'de Valiler İlkokulu ve Ortaokulu velileri, okulların temizlik probleminin ve personel eksikliğinin bir an önce giderilmesini talep etti.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Didim’de 3 okulda güçlendirme, 3 okulda da yıkım kararı olması üzerine birleştirilmiş eğitime geçildi. Okullarda ikili eğitim yapılması, okuldaki öğrenci yoğunluğunun artmasına neden oldu.

Valiler İlkokulu güçlendirme çalışması nedeniyle Valiler Ortaokulu ile birleşti ve okulun mevcut öğrenci sayısı 1500 oldu. Veliler okulların temizlik ve güvenlik eksikliğiyle ilgili okul önünde açıklama yaptı.

“OKULUN RESMİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ NEREDE?"

Veliler, okul önünde yaptığı açıklamada, temizlik ve güvenlik sorununa değinerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne seslendi.

Yapılan açıklamada, “Didim’deki 34 okul için 18 temizlik personeli alınacak. Bu sadece bizim değil bütün öğrenci ve velilerin sorunudur. 18 temizlik görevlisi okullar için yeterli değil. Sınıflar, sıra altları, koridorlar, merdivenler ve tuvaletler çok kirli, pislikten geçilmiyor. Okul içerisine temizlik sorunu bitmiyor. Dezenfektan ve temizlik malzemelerinin düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekiyor. Bazı sınıflar, veliler tarafından temizleniyor. Biz çocuklarımızın özellikle koronavirüs sürecinde hijyenli bir ortam içerisinde eğitim görmesini talep ediyoruz. Okulun resmi temizlik görevlisi nerede? Hâlâ gelmeyen görevli personel var. Görevlendirilen temizlik personeli sayısı kaç kişi olacak” denildi.

“BELEDİYE TARAFINDAN VERİLMEK İSTENEN PERSONEL REDDEDİLDİ”

Velilerden biri, “Didim Belediyesi, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı işçilerden oluşan geçici bir ekibin okullarda görev yapabileceğini belirterek teklifte bulundu. Ama İlçe Milli Eğitim Müdürü bu teklifi reddetti ve sadece maske istediklerini belirtti. Okulların durumu bu haldeyken Belediye tarafından geçici de olsa verilmek istenilen personele neden karşı çıkıldı" diye sordu.

Okulun en büyük sorunlarından birisinin de güvenlik olduğunu belirten veliler, çocuklarının güvenli bir ortamda eğitim görmesi için okulda görevli güvenlik personelinin olması gerektiğini belirtti. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Nurcan Kaya'ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Bekaroğlu: TÜRKŞEKER Tarım üzerinden belli firmalar büyük rant elde etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa