10 Ekim 2021 12:07
/
Güncelleme: 11 Ekim 2021 09:30

Meclis Genel Kurulunun bu hafta gündemi: Vergi kanunu

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, "Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülecek.

Meclis Genel Kurulunun bu hafta gündemi: Vergi kanunu

Ekran görüntüsü TBMM'nin resmi Youtube hesabından alınmıştır

AKP milletvekillerinin, 860 bin esnafı ilgilendiren "Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" bu hafta Genel Kurula gelecek.

AKP milletvekillerinin, 860 bin esnafı ilgilendiren ‘Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ bu hafta Genel Kurula gelecek. Teklifle, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlarının gelir vergisinden istisna edilmesi öngörülüyor. Ayrıca düzenlemeyle, ‘sosyal medya’ olarak da bilinen sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden paylaşım yapan içerik üreticilerinin elde ettikleri kazançlarla, mobil cihazlarda uygulama geliştirenlerin bu uygulamalardan sağladıkları kazançların belirli bir tutara kadar olan kısmı istisna kapsamına alınacak ve elde ettikleri hasılatlar üzerinden tevkifat suretiyle vergilendirilmeleri sağlanacak. Yapılması öngörülen diğer bir değişiklikle de çiftçilere yapılan destek ödemeleri gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde gazetelerde ilan yoluyla duyurulan tebligatlarda değişiklik öngörülüyor. Teklifin yasalaşması durumunda, ilan yoluyla yapılan tebligatlarda alacağın tutarına bağlı olarak yerel veya ülke genelinde yayın yapan gazetelerde ilan yayımlanması uygulaması son buluyor. Bu uygulama yerine Hazine ve Maliye Bakanlığının karar vermesi durumunda 36 bin TL’ye kadar tüm ilanlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak. 36 bin TL’lik tutar, her yıl yeniden güncellenecek ve gazetelerin reklam paylarındaki kısıtlama artacak.

AKP’nin özellikle muhalif gazetelere dönük uyguladığı ilan cezalarının ardından çok sayıda gazete maddi olarak zor süreçten geçmişti.

KOOPERATİF YASASI DEĞİŞİYOR

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar ile Bilgi Teknoloji Komisyonu ise AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan ‘Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek. Teklifle; bütün gelir gider raporları ve bilançolarının ortaklar tarafından incelenmesine imkan verilecek. Ticaret Bakanlığı bünyesinde kooperatif bilgi sistemi kurulacak. Bu sistemle ortaklar her türlü kooperatif faaliyetlerini görebilecek ve inceleyebilecek. Teklifle ayrıca, kooperatiflere dış denetim imkanı veriliyor.

PARLAMENTER SİSTEM TOPLANTISI

6 siyasi partinin, "güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışma toplantısı da çarşamba günü Mecliste yapılacak.

Bu hafta AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP grup toplantıları da yapılacak. Genel başkanlar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et