28 Ekim 2021 07:57

Erkunt Traktör, işçilerin yaşadığı sorunları reddetti, ‘en iyisiyiz’ dedi

Erkunt Traktör, fabrikadaki soyunma odaları ve yemekhanenin kapalı olması ile ilgili habere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Şirket, işçilerin anlattığı sorunların yaşanmadığını iddia etti.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Erkunt Traktör’de çalışan işçiler, fabrikanın pandemi gerekçesiyle soyunma odalarının ve yemekhanenin kapanmasına ilişkin fabrikada yaşadıkları sorunları Evrensel’e anlatmıştı. Haberimizin ardından Erkunt Traktör’ün CEO’su Tolga Saylan  yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Kimyasal, yağlı ve kirli ortamda çalışan arkadaşlarımızın soyunma odalarını ve duş kabinlerini kullanmalarına izin veriyoruz. Bu ortamlarda çalışan arkadaşlarımız, daha erken paydos ediyor ve soyunma odaları ile duşları mesafe kuralları çerçevesinde rahatça kullanabiliyor.Ayrıca, diğer mavi yaka çalışanlarımız için de ilave iş üniforması tedarik ettik, iş yerine üniformalarıyla gidip gelmeleri için imkân tanıdık. Böylece soyunma odalarındaki yoğunluğun önüne geçmiş olduk” denildi.

Türkiye’nin en köklü yemek işletmelerinden biriyle çalıştığı ifade edilen açıklamada, “Ankara’daki tek büyük fabrikasında her gün 4-5 çeşit içeren tek menü olarak üretiliyor. Dolayısıyla verilen ücrete göre yemek çeşidi, miktarı ve kalitesinin biz istesek dahi değişmesi mümkün değil. Bu nedenle, çalışanlarımıza verdiğimiz yemeğin tadından, kalitesinden ve hijyeninden yana hiçbir şüphemiz yok. Sanılanın aksine kumanya değil, 5 kap yemek ve tek kullanımlık içme suyu sağlıyoruz” denildi.

Eş zamanlı olarak pandemi koşullarına uygun büyük bir yemekhane ve dinlenme alanları inşası yapıldığı aktarılırken, “2022 yılının ilk aylarında bu alanlar tamamlanacak ve daha ferah bir ortak alana kavuşacağız. Sürmekte olan yeni yemekhane inşaatının yanısıra soyunma odaları duşlar ve dinlenme alanları ile ilgili pandemi şartlarına uygun hale getirmek adına yatırımlar yapıldı” denildi.

Erkunt Traktör’deki tüm çalışanların aşı ve izolasyon durumlarını takip etmekle görevli 2 sağlık personelinin bulunduğu ve en küçük semptomda çalışanın en yakın sağlık kurumuna şirket aracı ile götürüldüğü belirtilen açıklamada, “Ailesinde veya yakın çevresinde temaslı veya şüpheli biri olması halinde, çalışanı ücretinden bir kesinti olmayacak şekilde izinli kabul ediyoruz. Pozitif vaka olması halinde ise negatif test sonucu alınmadan çalışanımızı işyerine kabul etmiyor, hem kişinin hem de yakınlarının sağlığını korumaya özen gösteriyoruz. Kovid sonrasında işe başlayacak çalışanlarımıza, sağlık birimimizde mevcut olan hızlı tanı kitleri ile test yapıyoruz. Ayrıca, tüm çalışanlarımıza ücretsiz özel sağlık sigortası yaptırdık, çalışanlarımız istedikleri sağlık kurumuna giderek de işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlayabiliyor. Bırakın Sağlık Bakanlığının yakın temaslı olarak tanımladığı çalışanlarımızı, aynı hat içerisinde mesafeli ve maskeli dahi çalışıyor olsa temaslı tarifine girmeyen çalışanlarımıza bile izin verdik ve belirli bir süre semptom takibi gerçekleştirdik” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Erkunt Traktör maalesef bahsedildiği gibi amacı sadece kâr elde etmek olan bir patron tarafından yönetilmiyor. Bu şirket dünyanın en büyük traktör üreticisi Mahindra’nın bir şirketi ve tüm çalışanlarımız gibi yine profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.Maalesef bu yönetim ekibinin zaman zaman motivasyonunu bozan tek şey ise son derece iyi niyetle insanı odak alarak alınan kararların anlaşılamaması ve hatta bazen eleştiriye uğraması. Yine de biz merkezi insan olan yönetim şeklimizden vazgeçmeyeceğiz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Çatlak" kasımda Mannheim-Heidelberg ve Ankara film festivallerinde

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı kararlarıyla özelleştirmeler devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa