İzmir'de Genel-İş üyesi kadınlar eğitim çalışması yaptı
Genel-İş Sendikası Genel Merkezinin başlatmış olduğu kadın işçi eğitimleri İzmir'de devam etti.
![İzmir'de Genel-İş üyesi kadınlar eğitim çalışması yaptı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/198300.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER
![Sosyal-İş Sendikası İZTEK işçileri için ek protokol istedi](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/198218.jpg)
Sosyal-İş Sendikası İZTEK işçileri için ek protokol istedi
![Birleşik Metal-İş İzmir: Gates’te sendikalı çalışma düzeni sağlanacak](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/197881.jpg)
Birleşik Metal-İş İzmir: Gates’te sendikalı çalışma düzeni sağlanacak
![Bornova park bahçe işçileri: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/198209.jpg)
Bornova park bahçe işçileri: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın
Genel-İş İzmir 1,2,3 ve 5 No’lu Şubelere üye kadın işçiler Buca Belediyesi Düğün Salonunda bir araya gelerek eğitim çalışmasına katıldı.
"ILO 190 sayılı sözleşme uygulansın", "İstanbul Sözleşmesinin neyinden korktun", "Erkek adalet değil gerçek adalet", "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz", "Kadınlar için sağlıklı ve güvenli işyerleri" pankartlarının asılı olduğu salonda açılış konuşmasını Genel-İş Eğitim Daire Uzmanı Pınar Abdal yaptı.
“KADIN İŞÇİLERİN TALEPLERİNİ GÖRÜNÜR OLMALI"
Abdal, "İş kolumuz bakımından, istihdam bakımından önemli kitleyi oluşturan kadın üyelerin, kadın işçilerin taleplerinin görünür olması için bu yaktığımız ilk ateş" dedi.
Eğitim programı hakkında bilgi veren Abdal, eğitimcinin eğitimi programından sonra kitlesel eğitimlerle çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.
TOPLUMSAL CİNSİYET VE ÇALIŞMA YAŞAMI
Ardından Dr. Derya Altun, toplumsal cinsiyet ve yerel yönetimler konusunda sunum yaptı. Altun, toplumsal cinsiyet kavramının tanımı ile başlayarak kadınların her alanda maruz kaldığı kadın rollerine değindi. Feminizm konusuna da konuşan Altun, son olarak yerel yönetimlerin kadın çalışmaları konusunda hangi çalışmaları yaptığını, kadınlara yönelik hizmetlerin yeterli olup olmadığını anlattı.
Araştırma Daire Müdürü Özgün Millioğulları Kaya ise çalışma hayatında kadın konusunda sunum yaptı. Cinsiyete dayalı ayrımcılıklardan bahseden Kaya, kadınların çalışma yaşamındaki zorlukları ve mücadele pratiklerini anlattı.
Program kadın işçilerin hakları sunumuyla devam etti.
Eğitim programının ikinci gününde ise kadın işçilerin sağlığı ve güvenliği, iş yerlerinde ayrımcılık, şiddet, taciz ve mobbing, kadın işçiler ve sendikal mücadele başlıklı sunumlarını yani sıra atölye çalışmalarıyla devam edecek. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et