04 Aralık 2021 11:12

Erdoğan, TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt’te açılışa katıldı, CHP'nin Mersin mitingini hedef aldı. TÜİK'e giden Kılıçdaroğlu'na ise "Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil" dedi.

Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Emin Sansar / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Siirt’te, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile diğer projelerin resmî açılış töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına ilişkin konuşan Erdoğan, "İnsan utanır, insan davet edilmediği yere gidemez, devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor, MB ona göre bağımsız değil ya, MB bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, MB'den brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler... Fakat bunlarda edep adab yok. Dün de TÜİK'e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar” dedi.

ERDOĞAN'DAN YİNE 'BÜYÜYORUZ' AÇIKLAMALARI

Gençlere seslenen Erdoğan, “Siz Tekno-Fest gençliğisiniz. Yapay zekayı siz oluşturacaksınız” şeklinde konuştu.

CHP’nin Mersin mitingiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Siyaset er meydanında yürütülür. Bugün Mersin’deydi. Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk diyor. Resmi rakamlar elimizde. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de, siyaset meydanında çık karşımıza” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, 70 yıllık demokrasi mücadelesinde tarihinin en üst seviyesinde bulunuyor” iddiasında bulunan Erdoğan, “Avrupa'ya en yakın ve gerekli altyapıya sahip üretim merkeziyiz. Üretim ve istihdam merkezli büyüme stratejimizin meyvelerini hızla topluyoruz. TÜİK'e karşı çıkıyorsun, OECD'ye de mi karşı çıkıyorsun? OECD Türkiye'nin büyüme rakamlarını veriyor, en büyük büyüme özelliğine sahip ülkelerden biri Türkiye diyor. Bizi 10 olarak gösteriyorlar yıl sonu itibarıyla. Bu yıl da gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK Diyarbakır'da 21 Eğitim Sen üyesi öğretmenin ihraç edilmesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

İHD bölge şubeleri İpek Er için adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa