11 Aralık 2021 08:09

EMEP’liler Çorum’da insanca yaşanacak asgari ücret talebiyle bildiri dağıttı

Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, "Halk için bütçe, vergide adalet insanca yaşanacak ücret" talebiyle hazırladığı bildirileri, Organize Sanayi Bölgesi’nde dağıttı.

EMEP Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün ve partililer tarafından, Cuma namazı çıkışında OSB Camii önünde bildiri dağıtımı yapıldı.

Bildiride “Ardı ardına gelen zamlar, biz emekçilerin canına tak etti. Artık buna dur demenin vakti geldi de geçiyor. İğneden ipliğe gelen zamlarla halkımız inim inim inlemektedir. Bir tarafta işçi ve emekçilerin ürettiği değerlere el koyup bir eli yağda, bir eli balda olan sömürücü tekeller ve onların iktidarı; diğer tarafta işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, pandemiyle boğuşan halkımız var” denildi.

Asgari ücretin enflasyonun gerçekte yüzde 50’yi bulduğu, açlık sınırının 3 bin lirayı, yoksulluk sınırının 10 bin lirayı geçtiği günümüz koşullarına uygun, insanca yaşayacak bir düzeye çıkarılması gerektiğinin belirtildiği bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ücretler insanca yaşayacak bir düzeye çıkarılmalıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Dolaylı vergiler kaldırılmalı, az kazanandan az, çok
kazanandan çok vergi alınmalıdır. Sendikaların örgütlenmesinin önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır. İşsizlik fonunun kapitalistlerce yağmalanmasına son verilmeli, işçiler ve aileleri için kullanılmalıdır. İşsizlik ödeneği en az asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Seçeneksiz değiliz. Seçenek; işçi, emekçi, üretici tüm halkımızın birleşik mücadelesidir. Gün, en yakınımızdan başlayarak bir araya gelme ve
örgütlenmeyi büyütme günüdür." (Çorum/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et