22 Aralık 2021 05:48

Benzin fiyatlarında kur kaynaklı yapılacak indirim pompa fiyatına değil ÖTV'ye yansıyacak

Akaryakıt fiyatlarında kur düşüşüne bağlı gelmesi beklenen indirim yapılmayacak, pompa fiyatına yansıtılması beklenen azalış ÖTV'ye yansıyacak.

Fotoğraf: İbrahim Mase/DHA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim yapılmayacak, bunun yerine döviz kurlarına bağlı olarak gerçekleşen azalış tutarı ÖTV'ye yansıyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlere kur garantisi verileceğini açıklamasının ardından kur düşüşe geçmişti, bunun ardından gözler kur yükselişi nedeniyle zamlanan ürünlere çevrilmişti. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim artık ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

SADECE LPG'DE 10 KURUŞ İNDİRİM OLACAK

Yarın benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG'de 1,10 TL indirim bekleniyordu. İndirim için kalan ÖTV marjı benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL, LPG'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak.

Karara göre, akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da 72 bin 832 yeni vakayla en yüksek günlük artış kaydedildi

SONRAKİ HABER

Akşener: Madem kur düştü, doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa