Kurdaki dalgalanmayı, sebeplerini ve yapılan zamları Eskişehirli işçilere sorduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Aralık'ta yaptığı açıklamanın ardından dövizde yaşanan düşüşü, doların yükseliş ve düşüşündeki olası sebepleri ve yapılan zamları Eskişehirli işçilerle konuştuk.

31 Aralık 2021 08:33
Paylaş

Kurdaki dengesizlik ve hayat pahalılığı Eskişehirli işçilerin de gündeminde. 20 Aralık akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından kurdaki ani düşüşün ardından akaryakıt, doğalgaz, gıda ve temizlik malzemelerinin fiyatlarında herhangi bir düşüş gerçekleşmedi. Eskişehirli işçilere kurdaki dalgalanmanın sebeplerini, hayatlarını nasıl etkilediğini ve zamların geri alınıp alınmayacağını sorduk.

Kurdaki yükselişin ekonominin kötü yönetilmesinden kaynaklı olduğunu söyleyen bir işçi, dövizdeki düşüş için ise "İçerideki para bittikten sonra döviz tekrar fırlayacak" dedi. Döviz yükselirken yapılan zamların düşüp düşmeyeceği konusundaki yorumu ise "Hayır, yapılan zam hiç bir şekilde geri alınmaz. Çıkan bir şeyin indiğini ne zaman gördük?" oldu .

Meslek liseli bir stajyer işçi ise dolar kurundaki düşüş hakkında "Madem bunu önceden yapabiliyorlardı neden yapılmadı? Ayrıca nasıl düşürüldüğünü de kimse bilmiyor, insanlar sorguluyor fakat bir cevap verilmiyor" dedi.

"Zamlar geri çekilir mi?" sorusuna ise bir kadın işçi, "Asgari ücret zammıyla bize verdikleri 1250 lirayı fazlasıyla bizden aldılar. Şu anda asgari ücrete zam geldi diye sevinemiyoruz. Markette ürünü raftan alıyorum, tekrar koyuyorum, alsam mı almasam mı diye 10 kere düşünüyorum" yanıtını verdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınların 2021'i: Biriken öfke, mayalanan mücadele

SONRAKİ HABER

Uzaklaştırma kararı korumuyor | Bir kadın katledildi, biri ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa