07 Ocak 2022 06:46

Milletvekili Gergerlioğlu: 'Ölüm yolu'na dönen Kandıra yolu çalışması artık tammalansın

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu çok sık kazaların meydana geldiği Kandıra yolunda 7 ay önce başlayan çalışmaların artık tamamlanması için çağrıda bulundu.

Fotoğraf, Ömer Faruk Gergerlioğlu arşivi

Paylaş

Trafik kazalarının sık yaşandığı Kandıra yolunda açıklama yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, açıklama yapmak için gittikleri yerde kazaya şahit olduklarını açıkladı.

“Kandıra yoluna aslında Kocaeli halkı ‘Ölüm Yolu’ diyor, neden? Çünkü burada da yol yapımı iyi bir şekilde yapılmamıştı” diyen Gergerlioğlu, “Çok hatalı bir şekilde yapılmıştı. Yukarıdan aşağı inişler, sert virajlar… Bu yol çalışmalarında ki sıkıntıyı gidermek için biz uzun süredir soru önergeleri verdik Meclis’te bu yolun düzeltilmesi gerektiğinisöyledik. Yıllardır bu konuda bir çalışma yapılmadı. En sonunda bir çalışmaya başlandı ama çalışma aylardır bitirilemedi gördüğünüz gibi bu yol iptal edildi, bir yan yol oluşturuldu, arabalar buradan gidiş geliş yapıyorlar ve halen sıkıntı bitmiş değil” ifadelerini kullandı.

“6-7 AYDIR BU YOL BİTİRİLMİYOR”

Kocaeli Valiliği’ne ve Karayolları Genel Müdürlüğüne seslenen Gergerlioğlu, “Vatandaşların can güvenliği için, yaşam hakkı için bu yol çalışmalarının bir an evvel bitirilmesi lazım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haber-Sen insanca yaşayacak ücret talebiyle eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Metin Lokumcu davası 18 Şubat'a ertelendi | Sanık polisler beraat istedi, avukatları Hopalıları suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa