9 Şubat 2022 11:49
/
Güncelleme: 16:52

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 273’üncü kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 273. kez rektörlük binasına döndüler.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 273’üncü kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri | Fotoğraf: Aybek Korugan

Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 58. haftası devam ediyor.

Direnişin 402. günü, Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının yüz altmış yedinci; 30 temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ı görevden almasının iki yüz beşinci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla kampüse alınmayışının yüz yirmi ikinci, Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının seksen altıncı günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 273. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz”, “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Dekanıma Dokunma” yazan dövizler, üzerlerinde #Kabul EtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan-Şimşek programıyla Türkiye, yüksek faiz cennetinin yanı sıra uluslararası tekellere eğitimli ve ucuz işçi pazarı haline getirilecek.

Evrensel'i Takip Et