12 Şubat 2022 11:21

Nusaybin'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız

HDP Nusaybin İlçe Örgütünün 4’üncü Olağan Kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanılığı adaylığı için “Müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Parlamento seçimlerine kendi ittifaklarıyla gireceklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanlığı adaylığı için de muhalefet partilerine seslenerek, “Müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Nusaybin İlçe Örgütünün 4’üncü Olağan Kongresine katıldı. HDP’ye yönelik engellemeler ve kapatma davasına dikkat çeken Sancar,  “HDP çaresiz olmaz, çaresiz kalmaz. HDP halkın gücüyle çareler de yollar da üretir. Halkın inancı yeni yollar da inşa eder. Biz bu yolları birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Bunca zorbalık, soygun, talan, inkarcılık ve tekçilikle mücadele yükü sadece HDP’nin omuzlarına bırakılarak alt edilemez” diyen Sancar, “Bu ülkenin bu zorbalıktan, zulümden, soygundan, talandan kurtulması için en geniş demokrasi ittifakını kurmaya çalışıyoruz. Bu ittifak sadece belli gruplar ve çevrelerle sınırlı değildir. Türkiye’nin bütün mazlumlarını, dışlananlarını, sömürülenlerini kapsayacak geniş bir özgürlük, kurtuluş, barış ve demokrasi ittifakı olacaktır. Bugün Türkiye’ye dayatılan iki yolun dışında başka yollar olduğunu da gösterecektir. Çağrımız bütün demokrasi güçlerinedir, bütün mazlumlara mağdurlaradır: Gelin birlikte yürüyelim, birlikte yürüdükçe güçleniriz ve güçlendikçe bu zalim rejimi, bu zorba iktidarı mutlaka değiştiririz” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Parlamento seçimlerine kendi ittifaklarıyla gireceklerini anlatan Sancar, şunları belirtti: “En geniş demokrasi ittifakıyla gireceğiz. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi için de bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz diyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız. Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyorlar, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP’yi yok sayan, bu diyalogda HDP’yle ilişki kurmayı HDP’yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. Bu masada oturanların önce mutabakata varması gereken şey güçlü parlamenter sisteme dönüş anlaşması olabilir, evet olabilir.”

“HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin kendini muhalefet saymaya hakkı yoktur” diyen Sancar, “Demokrasiye geçiş sürecini, barışın kurulması yolunu açmak için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Görevlerimizin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi. Yaşanan zamlara değinen Sancar, “Ne zaman bir zulüm politikası devreye sokulacak olsa önce bu topraklarda denemesi yapılıyor” dedi.  (Mardin/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mülteci ölümlerinde korkunç şüphe: Tuvalete mi kilitlendiler?

SONRAKİ HABER

Kontaklar kapandı, fitil ateşlendi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa