16 Şubat 2022 08:24

Erdoğan, Dubai’de konuştu: Gelecek yıl milli ve özgün roketle aya sert iniş gerçekleştireceğiz

Dubai’de gençlerle buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gelecek yıl milli ve özgün roketiyle aya sert iniş gerçekleştireceğini söyledi.

Fotoğraf: Murat Kula / AA

Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti sırasında Dubai’de gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri gençliği arasındaki irtibatı ve işbirliğini güçlendirmek için yeni adımlar atıyoruz” dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin gelecek yıl milli ve özgün roketiyle aya sert iniş gerçekleştireceğini belirterek, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile uzay ajanslarımızın önümüzdeki dönemde etkin iş birliği yapması ve tecrübe paylaşımında bulunması müşterek menfaatlerimize olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Dubai Expo'da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Pavilyonu'nda dün gençlerle bir araya geldi.

“Ülkemizde Teknofest diye tabir ettiğim bu gençlik maşallah önüne çıkartılan engelleri aşa aşa yoluna kararlılıkla devam ediyor" diyen Erdoğan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri gençliği arasındaki irtibatı ve işbirliğini güçlendirmek için yeni adımlar atıyoruz. Dün ABU Dabi’de gençlik alanında işbirliğine dair mutabakat muhtırasını imzaladık. Böylece gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri yolunda önemli bir eşiği daha aşmış olduk" diye konuştu.

"MİLLİ VE ÖZGÜN ROKETİMİZLE AY’A SERT İNİŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

BAE’li gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle uzay programları ve yeni teknolojiler alanında benzer vizyonları paylaştığımızı görüyoruz. Uzun süreli bir planlama ve çalışmanın ürünü olan ‘Milli Uzay Programımızı’ geçtiğimiz sene açıkladık. İnşallah cumhuriyetin 100’üncü yılında yani gelecek sene, milli ve özgün roketimizle Ay’a sert iniş gerçekleştireceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu 169 milyar dolar

SONRAKİ HABER

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı davasında 2 sanığın hapsi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa