24 Şubat 2022 14:47

Ukrayna Devlet Başkanı: SWIFT dahil Rusya’ya yönelik etkili adımlar atılmasını talep ediyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rusya'nın askeri müdahalesine ilişkin yaptığı açıklamada "SWIFT dahil Rusya’ya yönelik etkili adımlar atılmasını talep ediyoruz" dedi.

Fotoğraf:Ukrayna Devlet Başkanlığı/AA

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky,  Telegram kanalından yayınladığı video mesajında, “Ukrayna'nın savaş yolunu seçmediğini vurguluyoruz. Fakat Ukrayna barış yoluna geri dönülmesini teklif ediyor” ifadelerini kullandı.

"SWIFT DAHİL RUSYA’YA YÖNELİK ETKİLİ ADIMLAR ATILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Zelenskiy, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğünü açıkladı. Zelenskiy, “Avrupa Birliği'nden Rusya Federasyonu'na yönelik ek sert yaptırımlar paketi yolda. Emmanuel Macron ile tüm detayları tartıştık. Rusya'nın SWIFT ile bağlantısının kesilmesini, Ukrayna hava sahasının uçuşa yasak bölge yapılmasını ve saldırganın durdurulmasına yönelik diğer etkili adımların atmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"RUS İŞGAL GÜÇLERİ ÇERNOBİL SANTRALİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı bir başka paylaşımında ise "Rus işgal güçleri"nin Çernobil nükleer santralini ele geçirmeye çalıştıklarını duyurdu. Zelenskiy, bunun tüm Avrupa için bir savaş ilanı olduğu ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Güzel hakkında hazırlanan rapor TBMM Genel Kuruluna sunuldu

SONRAKİ HABER

Putin, Ukrayna'ya askeri müdahaleyi "Bu önlemleri almaya mecbur bırakıldık" diye savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa